ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση drones της Ουκρανίας σε υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης στη Ρωσία

Επίθεση drones της Ουκρανίας σε υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης στη Ρωσία

Φωτογραφία αρχείου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίθεση «δεκάδων» drones της Ουκρανίας εξαπολύθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης στην περιφέρεια Ραστόφ της νότιας Ρωσίας, η οποία γειτονεύει με την ουκρανική επικράτεια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, γνωστοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες μέσω Telegram ο περιφερειάρχης της Βασίλι Γκόλουμπεφ.

«Εξαιτίας αεροπορικής επίθεσης στην περιοχή Ραντιόναβα-Νεσβετάισκι, πήραν φωτιά δυο μετασχηματιστές σε υποσταθμό», ανέφερε ο κ. Γκόλουμπεφ, διαβεβαιώνοντας πως συστοιχίες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν δεκάδες ουκρανικά UAVs.

Η επιδρομή καταγράφτηκε την επομένη ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σε διάφορες ουκρανικές περιοχές οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 41 αμάχους, κατά νεότερη καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters βασισμένη σε επίσημες ανακοινώσεις των αρχών των περιφερειών που επλήγησαν.

Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης της Μπιέλγκοροντ, περιοχής που βρίσκεται στη νότια Ρωσία, στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα μέσω Telegram ότι τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι σε ουκρανικές επιθέσεις.

«Αυτές οι 24 ώρες ήταν πολύ δύσκολες για την περιφέρεια της Μπιέλγκοροντ. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν (και) 20 τραυματίστηκαν, 17 από τους οποίους βρίσκονται ακόμη σε ιατρικά κέντρα, ανάμεσά τους δυο σε σοβαρή κατάσταση», διευκρίνισε ο Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ