ΚΟΣΜΟΣ

Σφυροκοπούν ουκρανικές πόλεις οι Ρώσοι - 20 νεκροί και 50 τραυματίες, χτύπησαν νοσοκομείο

Σφυροκοπούν ουκρανικές πόλεις οι Ρώσοι - 20 νεκροί και 50 τραυματίες, χτύπησαν νοσοκομείο

Πυκνός καπνός στον ουρανό του Κιέβου από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς 

AP Photo/ Evgeniy Maloletka

Βαρύς είναι ο απολογισμός από το κύμα ρωσικών βομβαρδισμών κατά της Ουκρανίας, που έλαβαν χώρα παραμονή της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον κατά το τριήμερο 9-11 Ιουλίου. 

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 50 έχουν σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, με έναν από τους στόχους να είναι ένα νοσοκομείο παίδων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο Κίεβο, εκτός από τους επτά ανθρώπους που σκοτώθηκαν εκεί.

Οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν ουκρανικές πόλεις με «δεκάδες πυραύλους» κατά τη διάρκεια της «ώρας αιχμής», ανέφερε.

«Οι υπηρεσίες μας επί τόπου κάνουν τα πάντα για να διασώσουν από τα ερείπια και να παράσχουν βοήθεια στους ανθρώπους», ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτησή του στο Telegram.

Είπε ότι διασώστες, αστυνομικοί, χειριστές σκύλων, πυροτεχνουργοί και ψυχολόγοι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης σε όλη τη χώρα.

Η επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο είναι μία από τις χειρότερες από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, δήλωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Πρόκειται για μια από τις χειρότερες επιθέσεις. Μπορείτε να δείτε: είναι ένα παιδικό νοσοκομείο», δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο, ενώ βρισκόταν κοντά σε ένα κτίριο που υπέστη σοβαρές ζημιές.

Η στρατιωτική διοίκηση της πόλης ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κίεβο.

Η σύνοδος τουν ΝΑΤΟ

Πολλοί είναι εκείνοι που σημειώνουν τη χρονική συγκυρία της επίθεσης, λέγοντας ότι δεν είναι τυχαία, καθώς έρχεται την παραμονή μιας σημαντικής συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτο

Στη σύνοδο κορυφής στις ΗΠΑ θα συμμετάσχουν οι ηγέτες και των 32 κρατών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του Τζο Μπάιντεν και του νέου πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Σερ Κιρ Στάρμερ, και αναμένεται να επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην Ουκρανία.

Ουσιαστικά η Μόσχα στέλνει το μήνυμα ότι οι δυνάμεις της μπορούν ακόμη να «χτυπήσουν και να προκαλέσουν τρομακτικές ζημιές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ