ΚΟΣΜΟΣ

Paramount Global και Skydance Media ενώνουν δυνάμεις - Δημιουργείται κινηματογραφικός κολοσσός

Κινηματογραφική αίθουσα

pixabay

Ένας νέος κινηματογραφικός κολοσσός δημιουργείται μετά την συμφωνία να συγχωνευθεί μία από τις παλαιότερες εταιρείες του Χόλιγουντ, η Paramount Global, με το ανεξάρτητο κινηματογραφικό στούντιο Skydance Media.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η μη εκτελεστική πρόεδρος της Paramount, Σάρι Ρέντστοουν, θα πουλήσει το πλειοψηφικό μερίδιο της οικογένειάς της στην εταιρεία σε μια πολύπλοκη συναλλαγή που θα οδηγήσει σε μια νέα εταιρεία αξίας περίπου 28 δισ. δολαρίων.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την οικογένεια Ρέντστοουν, της οποίας ο αείμνηστος πατριάρχης, Σάμερ Ρέντστοουν, μετέτρεψε μια αλυσίδα κινηματογράφων drive-in σε μια τεράστια αυτοκρατορία μέσων ενημέρωσης.

Εκτός από την Paramount, ο όμιλος περιλαμβάνει τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS, Comedy Central, Nickelodeon και MTV.

«Η ελπίδα μας είναι ότι η συναλλαγή Skydance θα επιτρέψει τη συνεχή επιτυχία της Paramount σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον», ανέφερε η Ρέντστοουν σε δήλωσή της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα τηλεοπτικά της κανάλια έχουν παγκόσμια εμβέλεια άνω των 4,3 δισεκατομμυρίων συνδρομητών σε περισσότερες από 180 χώρες.

Η συγχώνευση θα συνδυάσει την Paramount, έδρα κλασικών ταινιών όπως το Chinatown και το Breakfast at Tiffany's, με τον οικονομικό της εταίρο σε αρκετές πρόσφατες μεγάλες κυκλοφορίες, συμπεριλαμβανομένου του Top Gun: Maverick και Star Trek Into Darkness.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Skydance θα επενδύσει περίπου 8 δισ. δολάρια στην Paramount, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής 2,4 δισ. δολαρίων για την National Amusements, η οποία ελέγχει τον όμιλο.

Η National Amusements κατέχει μόλις το 10% των μετοχών του ομίλου Paramount, αλλά αντιπροσωπεύει σχεδόν το 80% των δικαιωμάτων ψήφου.

Η Paramount δήλωσε ότι αναμένει να κλείσει τη συμφωνία μέχρι το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης