ΚΟΣΜΟΣ

Ο Charles Manson και η σχέση του με την CIA

Σε αυτή τη φωτογραφία αρχείου του 1969, ο Τσαρλς Μάνσον συνοδεύεται στο δικαστήριο με κατηγορίες για φόνο συνωμοσίας σε σχέση με την υπόθεση δολοφονίας Σάρον Τέιτ. 

AP

Στριφογυρίζοντας έναν ιστό ίντριγκας γύρω από τη ζωή και τις καταδίκες του Manson πριν από τις δολοφονίες, ένας συγγραφέας βασίζεται σε κυβερνητικά προγράμματα όπως το COINTELPRO του FBI και η Επιχείρηση CHAOS της CIA, τα οποία προσπαθούσαν να διεισδύσουν και να διαταράξουν ανατρεπτικές πολιτικές εκστρατείες όπως τα πολιτικά δικαιώματα και το κίνημα κατά του πολέμου του Βιετνάμ.

Κινώντας το ενδιαφέρον των θεωριών συνωμοσίας, ο Tom O'Neill δίνει προσοχή στο κακόβουλο πείραμα ελέγχου της CIA, το Project MKUltra.

Κοιτώντας πέρα ​​από το διάσημο επιχείρημα ότι οι μαζικές δολοφονίες του Manson ξεκίνησαν επειδή δεν εξασφάλισε δισκογραφικό συμβόλαιο με τον υπερπαραγωγό και γιο της Doris Day, Terry Melcher, ο O'Neill ισχυρίζεται περίεργα πράγματα.

Ο Manson ήταν πολύ πιο έξυπνος απ΄ότι νομίζουμε, μιας και χρησιμοποίησε ένα φανταστικό σενάριο για να πείσει την «οικογένειά» του να ακολουθήσει τις εντολές του. Η κύρια ερώτηση του O'Neill είναι γιατί ο ηγέτης της λατρείας του Σατανά και των δολοφονιών έστειλε τους οπαδούς του να σκοτώσουν ανθρώπους, αν δεν ήθελε να ξεκινήσει έναν φυλετικό πόλεμο. Αυτή είναι η πηγή πολλών ερωτηματικών και ένα εύλογο σημείο για να ξεκινήσει το βιβλίο του Tom O'Neill.

Εξετάζοντας εξονυχιστικά την περίπλοκη περίοδο πριν από τις δολοφονίες του Manson, ο O'Neill σημειώνει ότι προτού σταλούν οριστικά τα ένοχα μέλη της οικογένειας για δίκη, αφέθηκαν ελεύθεροι αρκετές φορές από τη φυλακή.

Ο O'Neill υποστηρίζει ότι παρουσίασε τα ευρήματά του σε έναν συνταξιούχο αναπληρωτή δικαστή, ο οποίος πρότεινε ότι μια ισχυρή και μυστική προσωπικότητα είχε εργαστεί για να κρατήσει τον Manson εκτός φυλακής μεταξύ 1967 και 1969.

Αυτός ο ισχυρισμός εισάγει τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το COINTELPRO και το CHAOS, αν και αυτές οι διασυνδέσεις είναι κάπως εικασιακές.

Σύμφωνα με τον O'Neill, το CHAOS, μια μυστική επιχείρηση του FBI, αναπτύχθηκε ξεκινώντας το 1967, στο απόγειο του κινήματος της αντικουλτούρας. Εστιάζοντας στο COINTELPRO, ισχυρίζεται επίσης ότι το FBI ενορχήστρωσε τη δολοφονία δύο μελών της ομάδας Satan’s Slaves στην πανεπιστημιούπολη του UCLA εξαπατώντας τους αντιπάλους τους, τους Black Panthers, ώστε να πιστέψουν ότι παρασύρονταν σε μια παγίδα.

Ο O'Neill υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να αποδείξει ότι ο Manson είχε οποιαδήποτε ανάμειξη σε κανένα από τα δύο μυστικά προγράμματα, αλλά ισχυρίζεται ότι οι επιχειρήσεις του ευθυγραμμίζονται με τους στόχους τους υπό το πρίσμα της επιθυμίας να πολεμήσει τους χίπις.

Επιπλέον, η COINTELPRO είχε τους Μαύρους Πάνθηρες στο στόχαστρο της και σύμφωνα με τον O’ Neil, οι δολοφονίες της οικογένειας Manson διαπράχθηκαν για να τους εμπλέξουν και να πυροδοτήσουν τον φυλετικό τους πόλεμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης