ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο παραγωγός του «Τιτανικού» και του «Avatar», Τζον Λαντάου

Πέθανε ο παραγωγός του «Τιτανικού» και του «Avatar», Τζον Λαντάου

Ο Τζον Λαντάου

Scott Garfitt/Invision/AP

Σε ηλικία 63 ετών πέθανε ο παραγωγός των ταινιών «Τιτανικός» και «Avatar», Τζον Λαντάου, χάνοντας την «μάχη» με τον καρκίνο. 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ παραγωγός κατέληξε την Παρασκευή (5/7), σύμφωνα με το Variety.

Η αδερφή του Τίνα επιβεβαίωσε τον θάνατό του στα social media, αποκαλώντας τον «τον καλύτερο αδερφό που ένα κορίτσι θα μπορούσε ποτέ να ονειρευτεί». «Η καρδιά μου είναι ραγισμένη, αλλά και γεμάτη περηφάνια και ευγνωμοσύνη για την πιο εκπληκτική του ζωή, και την αγάπη και τα δώρα που μου έδωσε – και όλους όσους γνώριζαν αυτόν ή τις ταινίες του», έγραψε.

Παραγωγός ταινιών που «έσπασαν τα ταμεία»

Ο Λαντάου ήταν ένας μακροχρόνιος συνεργάτης του Τζέιμς Κάμερον και είναι περισσότερο γνωστός για την παραγωγή του Τιτανικού (1997), μια ταινία που του κέρδισε ένα Όσκαρ και έγινε η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών, η πρώτη που έφτασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ακαθάριστα έσοδα.

Η ταινία έφτασε τα 1,84 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερδιπλάσια από τα 914 εκατομμύρια δολάρια του τότε ρεκόρ Jurassic Park (1993).

Το 2009, ο Λαντάου και ο Τζέιμς Κάμερον έβγαλαν στον αέρα το Avatar, που έκτοτε έχει ξεπεράσει την προηγούμενη συνεργασία τους, για να γίνει η νέα ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών, με 2,92 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Άβαταρ οδήγησε τον Λαντάου στη δεύτερη υποψηφιότητά του για Όσκαρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ