ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγός ποδηλάτης πέθανε σε ηλικία 25 ετών σε ατύχημα στο γύρο της Αυστρίας

Νορβηγοί αναβάτες τηρούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νορβηγού ποδηλάτη Andre Drege 

AP Photo/Jerome Delay

Ο Νορβηγός ποδηλάτης Αντρέ Ντρέγκε, πέθανε σε ατύχημα κατά τη διάρκεια του Γύρου της Αυστρίας, στον ποδηλατικό αγώνα Tour de France, ανακοίνωσε η ομάδα του Coop-Repsol χθες Σάββατο.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια του Αντρέ και τους αγαπημένους του κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτα δύσκολης στιγμής», δημοσίευσε η ομάδα στο X.

«Η οικογένεια του Αντρέ ζητά την προστασία της ιδιωτικής ζωής καθώς θρηνεί την απώλειά τους και παρακαλούμε ευγενικά να γίνουν σεβαστές οι επιθυμίες τους».

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδηλασίας (UEC), ο Ντρέγκε πέθανε μετά από συντριβή ενώ κατέβαινε το Grossglockner, ένα αυστριακό βουνό.

«Τα θερμά μας συλλυπητήρια απευθύνονται στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του», πρόσθεσε η οργάνωση. «Αναπαύσου εν ειρήνη, Αντρέ».

Οι διοργανωτές του αγώνα για τον Γύρο της Αυστρίας δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει εάν οι αγώνες της Κυριακής θα πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματιστεί.

Φέτος, ο Ντρέγκ είχε φέρει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα στην ποδηλατική του καριέρα, κερδίζοντας καλές θέσεις στον Γύρο της Ρόδου και στον Γύρο Νοτίου Αιγαίου καθώς και στο Circuit des Ardennes.

Άρχισε να κάνει ποδήλατο σε ηλικία 14 ετών, όταν δανείστηκε το ποδήλατο δρόμου του μπαμπά του και τελικά μετακόμισε από τη γενέτειρά του, τη Stranda στη Νορβηγία, στο Lillehammer για να έχει πρόσβαση σε καλύτερη προπόνηση, σύμφωνα με την ομάδα του.

Μετά την είδηση του θανάτου του, ο κόσμος της ποδηλασίας απέτισε φόρο τιμής στον Ντρέγκε με πολλές ομάδες να εκράζουν τα συλλυπητήριά τους.

Ο θάνατος του Ντρέγκε έρχεται ένα χρόνο μετά αφότου ένας άλλος επαγγελματίας ποδηλάτης, ο Τζίνο Μάντερ, 20 ετών πέθανε σε ατύχημα κατά τη διάρκεια του Tour de Suisse.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης