ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στη χερσόνησο Καμτσάτκα, στη ρωσική Απω Ανατολή

Σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών σημειώθηκε κοντά στην ανατολική ακτή της περιοχής Καμτσάτκα στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, ανακοίνωσε το Γερμανικό Κέντρο Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες (GFZ).

Ο σεισμός έγινε σε βάθος 10 χιλιομέτρων, ανέφερε το GFZ. Αρχικά οι μετρήσεις έδειξαν 5,9, όμως στις αναθεωρημένες μετρήσεις κατέληξαν στους 5,6 βαθμούς.

Η δυνατή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, 237 χιλιόμετρα (147 μίλια) από την Καμτσάτκα, την Κυριακή 7/7, στις 11.55 μ.μ. (τοπική ώρα -Ασία/Καμτσάτκα GMT +12) και έγινε αισθητός από ορισμένους ανθρώπους κοντά στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με πρώτα στοιχεία, πρόκειται για επιφενειακό σεισμό, πιο αισθητός από τους βαθύτερους, καθώς το επίκεντρο εντοπίζεται πιο κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας.

Το ακριβές μέγεθος, το επίκεντρο και το βάθος του σεισμού ενδέχεται να αναθεωρηθεί περαιτέρω, καθώς οι σεισμολόγοι θα συνεχίσουν να εξετάζουν τα δεδομένα.

Μια δεύτερη έκθεση από το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), το οποίο τον κατέγραψε ως σεισμό μεγέθους 5,5 βαθμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης