ΚΟΣΜΟΣ

Εγκαταλείπουν τον Μπάιντεν οι δωρητές - Το «χαστούκι» από κληρονόμο της Disney

O Τζο Μπάιντεν στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου 

AP Photo/Evan Vucci

Αντιμέτωπος με εξέγερση μερίδας των δωρητών του κόμματός του είναι ο Τζο Μπάιντεν οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν θα χρηματοδοτήσουν πλέον τους Δημοκρατικούς έως ότου αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα μετά την καταστροφική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ με το Τραμπ. 

Ανάμεσά τους και μια κληρονόμος της Disney. Η Αμπιγκέιλ Ντίσνει, εγγονή του Ρόι O. Ντίσνει, ο οποίος συνίδρυσε την εταιρεία Walt Disney Company, δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη (4/7) ότι σκοπεύει να μην κάνει δωρεές στο κόμμα που χρηματοδοτεί εδώ και χρόνια μέχρι να αποχωρήσει ο Μπάιντεν ο οποίος σε κάθε δυνατή ευκαιρία διατρανώνει ότι δεν αποχωρεί.

«Σκοπεύω να σταματήσω κάθε συνεισφορά στο κόμμα εκτός και αν αντικαταστήσουν τον Μπάιντεν στην κορυφή του ψηφοδελτίου. Αυτό είναι ρεαλισμός, όχι ασέβεια. Ο Μπάιντεν είναι ένας καλός άνθρωπος και έχει υπηρετήσει τη χώρα του με θαυμαστό τρόπο, αλλά το διακύβευμα είναι πάρα πολύ μεγάλο», ανέφερε η Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ σε μια μακροσκελή δήλωση στο CNBC. «Αν ο Μπάιντεν δεν παραιτηθεί, οι Δημοκρατικοί θα χάσουν. Γι' αυτό είμαι απολύτως σίγουρη. Οι συνέπειες της ήττας θα είναι πραγματικά τρομερές», πρόσθεσε.

Το Δημοκρατικό Κόμμα στο σύνολό του βρίσκεται σε κατάσταση πανικού από τότε που ο Μπάιντεν δυσκολεύτηκε να αποδώσει στο ντιμπέιτ με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα.

Η Ντίσνει προτείνει μάλιστα την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις στη θέση του προέδρου, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να νικήσει τον Τραμπ.

«Έχουμε μια εξαιρετική αντιπρόεδρο. Αν οι Δημοκρατικοί ανεχτούν οποιαδήποτε από τις αντιληπτές ελλείψεις της έστω και το ένα δέκατο όσο ανέχτηκαν αυτές του Μπάιντεν (και ας μην κοροϊδευόμαστε για το πού παίζει ρόλο η φυλή και το φύλο σε αυτή την ανισότητα) και αν οι Δημοκρατικοί βρουν έναν τρόπο να σταματήσουν να τσακώνονται και να συσπειρωθούν γύρω της, μπορούμε να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές κατά πολύ», δήλωσε.

Και δεν είναι η μόνη που σταματάει τα δώρα μέχρι να αποχωρήσει ο Μπάιντεν. Ο Γκίντεον Στάιν, πρόεδρος του Moriah Fund, δήλωσε ότι αποφάσισε να παγώσει τις προγραμματισμένες δωρεές ύψους 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που προορίζονταν για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και πολιτικές οργανώσεις ευθυγραμμισμένες με την προεδρική κούρσα.

Η Κάρλα Τζάρβεστον, φιλάνθρωπος και μεγάλη δωρήτρια των Δημοκρατικών, άφησε να εννοηθεί ότι συμφωνεί με το συναίσθημα περί παύσης των δωρεών μέχρι να παραιτηθεί ο Μπάιντεν και θα μπορούσε να καταλήξει σε μια τέτοια κίνηση, σύμφωνα με άτομο από το περιβάλλον της.

Η Τζάρβεστον συγκαταλέγεται μεταξύ των 50 κορυφαίων δωρητών αυτού του κύκλου σε ολόκληρη τη χώρα, δωρίζοντας πάνω από πέντε εκατομμύρια δολάρια στους Δημοκρατικούς, σύμφωνα με το OpenSecrets. Στην παρούσα φάση έχει δώσει πάνω από 200.000 δολάρια στο Biden Victory Fund. Το 2020 έδωσε πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια στους Δημοκρατικούς, σύμφωνα με τα στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης