ΚΟΣΜΟΣ

Στη Βενεζουέλα πλοία του ρωσικού στόλου - Στρατιωτικές ασκήσεις από τη Μόσχα

Εκτόξευση πυραύλου Yars (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Russian Defense Ministry Press Service via AP

Στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιεί η Μόσχα, την ώρα που πλοία του ρωσικού στόλου έχουν πραγματοποιήσει στάση στη Βενεζουέλα μετά από τη στάση την Κούβα. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πραγματοποιεί ασκήσεις με τη χρήση αυτοκινούμενων εκτοξευτήρων πυρηνικών πυραύλων, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το ίδιο υπουργείο.

Πληρώματα των πυραυλικών εκτοξευτήρων Yars από δύο μονάδες έχουν κινητοποιηθεί για να μετακινηθούν σε απόσταση 100 χιλιομέτρων και να ασκηθούν στην απόκρυψη στο πεδίο μάχης και στην ανάπτυξη των συστημάτων τους, με περισσότερα πληρώματα να λαμβάνουν μέρος στις ασκήσεις στο μέλλον.

Στο μεταξύ δύο ρωσικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν την Τρίτη (2/7) στο λιμάνι Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας, μετά από ασκήσεις στον Ατλαντικό Ωκεανό, οι οποίες, σύμφωνα με τη Μόσχα, είχαν ως στόχο να "δείξουν τη σημαία" σε απομακρυσμένες, σημαντικές περιοχές, καθώς και μια πρώτη στάση στην Κούβα.

Η φρεγάτα Ναύαρχος Γκόρσκοφ και το πετρελαιοφόρο Ακαντέμικ Πασίν ανήκουν στον Βόρειο Στόλο της Ρωσίας, ο οποίος από τις 17 Μαΐου κάνει επίδειξη δύναμης στην «αυλή» των ΗΠΑ.

Η στάση θα διαρκέσει αρκετές ημέρες για να αναδείξει τους στενούς δεσμούς μεταξύ της Μόσχας και της κυβέρνησης του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης