ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία - δημοσκόπηση: Πρώτη δύναμη το κόμμα της Λεπέν στο κοινοβούλιο - Χωρίς απόλυτη πλειοψηφία

Υποψήφια του Αριστερού συνασπισμού στη Γαλλία στους δρόμους για το δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία

AP Photo/Jean-Francois Badias

Νίκη του κόμματος της Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία χωρίς απόλυτη πλειοψηφία προβλέπει δημοσκόπηση.  

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της καθημερινής επιχειρηματικής εφημερίδας Les Echos και δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η δημοσκόπηση δίνει στο ακροδεξιό κόμμα του Εθνικού Συναγερμού (RN) έναν αριθμό μεταξύ 205 και 230 εδρών που είναι περισσότερες από τις έδρες του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου (NPF) με 145-175 έδρες, ενώ ακολουθούν οι κεντρώοι του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με 130-162 έδρες.

Για την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία απαιτούνται 289 έδρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 47% των Γάλλων δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ότι δεν επιθυμεί να αποκτήσει ο Εθνικός Συναγερμός (RN), το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, έναντι 37% που δηλώνει ότι επιθυμεί μία τέτοια εξέλιξη.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού LCI και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 53% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα προτιμούσε να εκλεγεί βουλευτής ένας υποψήφιος από το Σοσιαλιστικό κόμμα ή το κόμμα των Οικολόγων, ή ακόμα από την παράταξη Μακρόν, αν απέναντι του είχε υποψήφιο του Εθνικού Συναγερμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης