ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας από ρωσικά πλήγματα στην Ζαπορίζια

Ο υπό ρωσικό έλεγχο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια.

(AP Photo/Libkos, File)

Τον θάνατο δύο ανθρώπων – ενός άνδρα και μιας γυναίκας- και τον τραυματισμό άλλου ένα, προκάλεσαν τα ρωσικά στην ουκρανική περιφέρεια της Ζαπορίζια τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο περιφερειακός κυβερνήτης Ιβάν Φεντόροφ, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι οι ρωσικές επιθέσεις το τελευταίο 24ωρο στην Ζαπορίζια έχουν φτάσει τις 391.

«Ένας άνδρας και μια γυναίκα σκοτώθηκαν από εχθρικούς βομβαρδισμούς» ενώ ένας άλλος άνδρας τραυματίσθηκε, διευκρίνισε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο κυβερνήτης,.

Η περιφέρεια της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, την οποία η Ρωσία έχει ανακοινώσει πως έχει προσαρτήσει, γίνεται τακτικά θέατρο πληγμάτων, ένα από τα οποία στα τέλη Ιουνίου στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους ενώ σχεδόν σαράντα τραυματίσθηκαν.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν χθες, Τετάρτη, σε επιδρομή ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο χώρο ενός υποσταθμού του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, ο οποίος έχει καταληφθεί από τη Ρωσία, ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία Rosatom, η οποία καταγγέλλει πολλαπλασιασμό των επιθέσεων.

Μολονότι κατέχει εκτεταμένα τμήματα αυτής της περιφέρειας, ο ρωσικός στρατός δεν την ελέγχει πλήρως. Έχει ήδη επιτεθεί στην Ζαπορίζια και σε γειτονικές πόλεις επανειλημμένα μετά την έναρξη της επίθεσής του στην Ουκρανία το 2022, όμως τις τελευταίες εβδομάδες επικεντρώνεται κυρίως στις προσπάθειές του στο ανατολικό τμήμα της χώρας μάλλον, παρά στο νότιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης