ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Νεκρή 12χρονη που είχε δεχθεί επίθεση από κροκόδειλο

Κροκόδειλος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) 

AP Photo/Sakchai Lalit

Τα λείψανα ενός 12χρονου κοριτσιού που δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο ενώ κολυμπούσε σε απομακρυσμένο ρυάκι βρήκε η αστυνομία στην Αυστραλία.

Το παιδί δηλώθηκε ως αγνοούμενο την Τρίτη (2/7), λίγο αφότου κολυμπούσε στο Μάνγκο Κρικ, κοντά στην Παλούμπα, μια απομακρυσμένη πόλη περίπου 350 κατοίκων, επτά ώρες οδικώς από το Ντάργουιν, την πρωτεύουσα της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας.

Τα τραύματά της επιβεβαίωσαν ότι δέχτηκε επίθεση από κροκόδειλο, δήλωσε η αρχιφύλακας Έρικα Γκίμπσον.

Η Γκίμπσον δήλωσε ότι η ανεύρεση ήταν «ιδιαίτερα αποτρόπαια και ένα θλιβερό αποτέλεσμα».

Η ίδια αποκάλυψε ότι ήταν «εξαιρετικά δύσκολες» 36 ώρες για την οικογένεια και τους πρώτους ανταποκριτές, οι οποίοι υποστηρίζονταν από την αστυνομία.

Το περιστατικό ήταν, πρόσθεσε, μια «έντονη υπενθύμιση» ότι «μπορεί πάντα να έχουν κροκόδειλους μέσα τους».

Η Γκίμπσον δήλωσε ότι ένα σκάφος και ένα ελικόπτερο χρησιμοποιήθηκαν για να χτενίσουν την περιοχή και ότι οι προσπάθειες για την παγίδευση του κροκόδειλου θα συνεχιστούν.

Το κορίτσι βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά της όταν επισκέφθηκαν τον κολπίσκο.

Οι επιθέσεις κροκοδείλων είναι σπάνιες, αλλά όχι πρωτοφανείς σ' αυτή την αγροτική πολιτεία της βόρειας Αυστραλίας.

Ένας κροκόδειλος 4,5 μέτρων σκοτώθηκε το 2013 αφού κυνηγήθηκε από τους κατοίκους κοντά στην Παλούμπα. Το 2017, ένας 54χρονος άνδρας είχε πέσει επίσης θύμα μη θανατηφόρας επίθεσης στην ίδια περιοχή.

Στα μέσα Ιουνίου, ένας θαλάσσιος κροκόδειλος 3,60 μέτρων, που τρομοκρατούσε μια κοινότητα Αβοριγίνων της βόρειας Αυστραλίας επιτιθέμενος σε κατοίκους και καταβροχθίζοντας σκύλους, έγινε και ο ίδιος γεύμα σε παραδοσιακό συμπόσιο, αφού σκοτώθηκε από την αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης