ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι προς Τραμπ: Να μας πει πώς θα τερματίσει τη ρωσική εισβολή εντός 24 ωρών

AP Photo/Paul White

Διευκρινίσεις από τον διεκδικητή της προεδρίας των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ζητά ο Βολοντίμιρ Βολόνσκι, για τις δηλώσεις που έκανε για τα περί τερματισμού της ρωσικής εισβολής εντός 24 ωρών στην περίπτωση που εκείνος στεφθεί πρόεδρος στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου. 

«Εάν ο Τραμπ γνωρίζει τον τρόπο για να βάλει τέλος σε αυτόν τον πόλεμο, ας μας το πει σήμερα», ανέφερε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, διάρκειας περίπου μιας ώρας. «Εάν υπάρχουν κίνδυνοι για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, εάν χάσουμε την κρατική υπόσταση – θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο, θέλουμε να ξέρουμε», συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, έχει κατ’ επανάληψη ισχυριστεί πως μπορεί «εντός 24 ωρών» να βάλει τέλος στον πόλεμο της Ουκρανίας, χωρίς ποτέ να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Ζελένσκι εμφανίστηκε πρόθυμος να συναντήσει τον Τραμπ και το επιτελείο του για να ακούσει τις προτάσεις του. «Θέλουμε να καταλάβουμε εάν τον Νοέμβριο θα έχουμε την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ ή θα είμαστε ολομόναχοι», εξήγησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης