ΚΟΣΜΟΣ

Σε συναγερμό Τζαμάικα, Μεξικό και νησιά Κέιμαν λόγω του τυφώνα «Μπέριλ»

Ο τυφώνας «Μπέριλ» στη Δομινικανή Δημοκρατία

AP Photo/Ricardo Hernandez

Συναγερμός έχει σημάνει στη Τζαμάικα, το Μεξικό και τα νησιά Κέιμαν, λόγω του τυφώνα «Μπέριλ» που αναμένεται να πλήξει σε λίγες ώρες τις περιοχές αυτές.  

Ειδικότερα, στην Τζαμάικα «καταστροφικός τυφώνας» που φτάνει τα 249 χιλιόμετρα/ ώρα αναμένονται τις επόμενες ώρες. Αναμένονται επίσης απειλητικές για τη ζωή καταιγίδες που φτάνουν τα 2,7 μέτρα, σύμφωνα με το BBC.

«Όλοι στην Τζαμάικα πρέπει να βρίσκονται σε ασφαλές μέρος και να είναι προετοιμασμένοι να μείνουν εκεί» αναφέρουν οι Αρχές.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο τυφώνας «Μπέριλ»

NOAA via AP

Η βροχόπτωση θα μπορούσε να φτάσει τα 30 εκατοστά σε ορισμένες περιοχές της Τζαμάικα, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Στα νησιά Κέιμαν «αναμένονται οι ίδιοι κίνδυνοι»: Άνεμοι, τυφώνας, καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις.

Στη χερσόνησο Γιουκατάν - που περιλαμβάνει τμήματα του νοτιοανατολικού Μεξικού και της Μπελίζ - υπάρχουν προειδοποιήσεις για τυφώνα από την Πέμπτη (4/7). Στο βορειοανατολικό Μεξικό και τις ακτές του Τέξας, ο τυφώνας «Μπέριλ» αναμένεται να υποβιβαστεί στην κατηγορία των τροπικών καταιγίδων το Σαββατοκύριακο, με πιθανότητα εκ νέου ενίσχυσης σε τυφώνα μέχρι την Κυριακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης