ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: 121 οι νεκροί από το ποδοπάτημα σε θρησκευτική γιορτή - Το χρονικό της τραγωδίας

Ινδία: 121 οι νεκροί από το ποδοπάτημα σε θρησκευτική γιορτή - Το χρονικό της τραγωδίας

Ομάδες σήμανσης στο σημείο της τραγωδίας στην Ινδία με τους 121 νεκρούς.  

AP Photo/Rajesh Kumar Singh

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τα θύματα μετά από το ποδοπάτημα σε θρησκευτική γιορτή στην Ινδία την Τρίτη (2/7). 

Τουλάχιστον 121 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 28 τραυματίστηκαν, όπως μετέδωσε την Τετάρτη (3/7) το πρακτορείο ειδήσεων ANI, όπου σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας ο αριθμός των παρευρισκομένων ήταν υπερτριπλάσιος από την επιτρεπόμενη χωρητικότητα.

Το περιστατικό έγινε την Τρίτη (2/7) στη θρησκευτική εκδήλωση σε ένα χωριό στην περιοχή Χάθρας του κρατιδίου Ούταρ Πραντές, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Νέου Δελχί, όπου η αστυνομία είχε δώσει άδεια να συγκεντρωθούν 80.000 άνθρωποι.

Ωστόσο, περίπου 250.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την εκδήλωση, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας που έφτασε στα χέρια του Reuters.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν 108 γυναίκες και επτά παιδιά, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μανόι Κουμάρ Πραντές, ο επικεφαλής γραμματέας του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές.
Μαρτυρίες κάνουν λόγο για σκηνή απόλυτου χάους όταν ο ιεροκήρυκας του εκκλησιάσματος, ο Σουρατζπάλ, γνωστός και ως «Μπόλε Μπάμπα», έφευγε με το αυτοκίνητό του.
Χιλιάδες πιστοί φώναζαν και έτρεχαν προς το αυτοκίνητο, συνθλίβοντας άλλους που κάθονταν ακόμη στη συγκέντρωση, σύμφωνα με το έγγραφο. Μερικοί άνθρωποι έπεσαν επίσης σε ένα παρακείμενο χωράφι με λάσπη και λάσπη και ποδοπατήθηκαν εκεί.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η εκδήλωση οργανώθηκε από μια ομάδα πιστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ