ΚΟΣΜΟΣ

Αναγκαστική προσγείωση ισραηλινού αεροπλάνου στην Αττάλεια - Οι Τούρκοι αρνήθηκαν τον ανεφοδιασμό

Το αεροδρόμιο της Ρόδου

ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ /EUROKINISS

Ένα επιβατικό αεροπλάνο του ισραηλινού αερομεταφορέα El Al οποίο χρειάστηκε σήμερα να κάνει μια αναγκαστική προσγείωση στο τουρκικό αεροδρόμιο της Αττάλειας για να αποβιβάσει έναν άρρωστο επιβάτη, και το τουρκικό προσωπικό του αεροδρομίου αρνήθηκε να ανεφοδιάσει με καύσιμα το αεροσκάφος για να συνεχίσει το ταξίδι στον προορισμό του, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας.

Η πτήση LY5102 από τη Βαρσοβία στο Τελ Αβίβ αναγκάστηκε να μεταβεί στο αεροδρόμιο στη Ρόδο, για να ανεφοδιαστεί εκεί με καύσιμα ανέφερε σε ανακοίνωσή της η El Al.

«Οι εργαζόμενοι (στο αεροδρόμιο της Αττάλεια) αρνήθηκαν να ανεφοδιάσουν το αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρείας παρόλο που (η έκτακτη προσγείωση) έγινε για ιατρικούς λόγους», τόνισε ο ισραηλινός αερομεταφορέας.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές τόνισαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το αεροσκάφος έλαβε άδεια για αναγκαστική προσγείωση επειδή ένας επιβάτης δεν ήταν καλά στην υγεία του. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ειπώθηκε στους επιβάτες να αναμένουν καθυστέρηση πολλών ωρών στην Τουρκία, χωρίς να έχουν άδεια να βγουν από το αεροπλάνο.

«Τα καύσιμα αναμενόταν να μεταφερθούν στο αεροπλάνο... αλλά πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους αποφάσισε μόνος του να αναχωρήσει χωρίς τον ανεφοδιασμό του αεροπλάνου», δήλωσε μια τουρκική διπλωματική πηγή.

Οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, έχουν επιδεινωθεί από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που προκλήθηκε από την επίθεση της ισλαμιστικής Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης