ΚΟΣΜΟΣ

Αναβαθμίστηκε ο τυφώνας Μπερίλ - Κατευθύνεται με μανία στα Μπαρμπέιντος

Αναβαθμίστηκε ο τυφώνας Μπερίλ - Κατευθύνεται με μανία στα Μπαρμπέιντος

Δορυφορική εικόνα του τυφώνα Μπέριλ

CNN Stormbot

Ο τυφώνας Μπερίλ αναβαθμίστηκε επικίνδυνα στην κατηγορία 3, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο των ΗΠΑ (NHC). Ο τυφώνας βρίσκεται σε απόσταση 675 χιλιομέτρων ανατολικά-νοτιοανατολικά των Μπαρμπέιντος, με την ταχύτητα των ανέμων να καταγράφεται στα 155 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το NHC.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων λέει ότι ο Μπέριλ αναμένεται να είναι ένας «εξαιρετικά επικίνδυνος» τυφώνας κατηγορίας 4 όταν φτάσει στα νησιά Γουιντγουόρντ αργά την Κυριακή ή νωρίς τη Δευτέρα. Η πρώιμη χρονική στιγμή του πρώτου τυφώνα της σεζόν είναι ασυνήθιστη, δεδομένου ότι η μέση ημερομηνία για τον πρώτο τυφώνα είναι η 11η Αυγούστου.

Όπως προειδοποιεί το NHC, ο Μπέριλ φέρνει τον κίνδυνο έντονων βροχοπτώσεων, καταστροφικών ανέμων με δύναμη τυφώνα και επικίνδυνων καταιγίδων και κυμάτων. Συνολικές βροχοπτώσεις 3 έως 6 ιντσών θα μπορούσαν να προκαλέσουν τοπικές πλημμύρες στα νησιά Γουιντγουορντ την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα, σύμφωνα με το κέντρο.

Οι προειδοποιήσεις για τυφώνα ισχύουν για τα Μπαρμπέιντος, την Αγία Λουκία, τον Άγιο Βικέντιο και τα Νησιά Γρεναδίνες, τη Γρενάδα και το Τομπάγκο. Έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τροπική καταιγίδα για τη Μαρτινίκα, και τον Δομίνικο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ