ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νεκρός από πυρά αστυνομικών 13χρονος - Κρατούσε πιστόλι ρέπλικα

ΗΠΑ: Νεκρός από πυρά αστυνομικών 13χρονος - Κρατούσε πιστόλι ρέπλικα

Το όπλο ρέπλικα που κρατούσε ο 13χρονος που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στις ΗΠΑ.

Utica, N.Y., Police Department via AP

Νεκρός από πυρά αστυνομικών στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έπεσε ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο έτρεξε να ξεφύγει από την αστυνομία κρατώντας μία ρέπλικα πιστολιού.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον νεαρό και έναν άλλο 13χρονο το βράδυ της Παρασκευής (28/6), καθώς το δίδυμο ταίριαζε στις περιγραφές υπόπτων που καταζητούνταν για πρόσφατες ληστείες στην Ουτίκα, όπως ανέφερε η αστυνομία.

Καθώς οι αστυνομικοί ανέκριναν τα αγόρια ο 13χρονος διέφυγε πεζός και ακολούθησε καταδίωξη. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουτίκα Μαρκ Γουίλιαμς δήλωσε ότι η αστυνομία εντόπισε κάτι που «φαινόταν να είναι ένα πιστόλι».

Στη συνέχεια, ένας αστυνομικός πάλεψε το αγόρι. «Κατά τη διάρκεια της πάλης στο έδαφος, ένας άλλος αστυνομικός έριξε έναν μόνο πυροβολισμό που χτύπησε τον έφηβο στο στήθος», πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Αν και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ του Σαββάτου (29/6) αρκετά λεπτά υλικού από κάμερες σώματος που είχαν πάνω τους οι αστυνομικοί.

Αυτό συνέβη λίγο μετά την οργή των μελών της τοπικής κοινότητας που αποδοκίμασαν τον αρχηγό της αστυνομίας της Ουτίκα σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχε και η οικογένεια του αγοριού.

Ο δήμαρχος της Ουτίκα, Μάικλ Γκαλίμε, ζήτησε ψυχραιμία, λέγοντας: «Καταλαβαίνουμε το βάρος αυτής της κατάστασης και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε κομμάτι της είναι κατανοητό».

Τα πλάνα φαίνεται να δείχνουν τον έφηβο να σημαδεύει με αυτό που η αστυνομία λέει ότι ήταν το όπλο αντίγραφο, ενώ τρέχει να φύγει. Οι αστυνομικοί ακούγονται να φωνάζουν ο ένας στον άλλο «όπλο».

Οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι είχαν δει ένα πραγματικό πιστόλι, είπε η αστυνομία - αλλά αργότερα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ένα αντίγραφο ενός όπλου Glock 17 που μπορούσε να ρίξει μόνο σφαιρίδια.

Οι τρεις εμπλεκόμενοι αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Οι συνθήκες του περιστατικού ερευνώνται τόσο από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης όσο και από την αστυνομία της Ουτίκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ