ΚΟΣΜΟΣ

Ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ αποκάλυψε που... δεν θα αφήσει τα λεφτά του όταν πεθάνει

Ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ αποκάλυψε που... δεν θα αφήσει τα λεφτά του όταν πεθάνει

Ο Γουόρεν Μπάφετ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) 

AP Photo/Nati Harnik, File

Αλλαγές στη διαθήκη του έκανε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ αποκαλύπτοντας ποιοι δεν θα πάρουν τα χρήματά του.  

Ο 93χρονος Μπάφετ, πρόεδρος της Berkshire Hathaway, δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι έχει τροποποιήσει τη διαθήκη του - και ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει τις δωρεές προς το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς μετά τον θάνατό του.

Θα τοποθετήσει την περιουσία του σε ένα νέο φιλανθρωπικό καταπίστευμα που θα εποπτεύεται από τα τρία παιδιά του, είπε.

«Το Ίδρυμα Γκέιτς δεν θα έχει χρήματα μετά τον θάνατό μου», δήλωσε ο Μπάφετ στην εφημερίδα.

Ο Μπάφετ δήλωσε στην Journal ότι έχει αλλάξει αρκετές φορές τη διαθήκη του και συνέταξε το νεότερο σχέδιο λόγω της εμπιστοσύνης που έχει στις αξίες των παιδιών του και στον τρόπο με τον οποίο θα διανείμουν τον πλούτο του. Κάθε ένα από τα παιδιά του Μπάφετ έχει τις δικές του φιλανθρωπικές οργανώσεις.

«Αισθάνομαι πολύ, πολύ καλά για τις αξίες των τριών παιδιών μου και έχω 100% εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο θα φέρουν εις πέρας τα πράγματα», δήλωσε ο Μπάφετ στην Journal.

Προηγουμένως, ο Μπάφετ είχε δηλώσει ότι στη διαθήκη του αναφέρεται ότι περισσότερο από το 99% της περιουσίας του προορίζεται για φιλανθρωπική χρήση στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και στα τέσσερα φιλανθρωπικά ιδρύματα που συνδέονται με την οικογένειά του: το Ίδρυμα Σούζαν Τόμσον Μπάφετ, το Ίδρυμα Σέργουντ, το Ίδρυμα Χάουαρντ Τζ. Μπάφετ και το Ίδρυμα NoVo.

Προς το παρόν, ωστόσο, ο Μπάφετ φαίνεται ότι σχεδιάζει να συνεχίσει τις δωρεές προς το Ίδρυμα Γκέιτς όσο ζει.

Ο Μπάφετ δώρισε πέρυσι περίπου 870 εκατομμύρια δολάρια στα τέσσερα φιλανθρωπικά ιδρύματα που διευθύνει η οικογένειά του και περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια το 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ