ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλιάνικος βόας γέννησε 14 μωρά χωρίς σύντροφο - Η εξήγηση που έδωσαν οι επιστήμονες

Βόας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) 

AP Photo/Martin Mejia

Έκπληκτοι έμειναν οι φοιτητές και το προσωπικό του κολεγίου City of Portsmouth στη Βρετανία από την εμφάνιση 14 μικρών φιδιών στο χώρο ενός βραζιλιάνικου βόα που ονομάζεται Ρονάλντο. 

Πρώτον, το προσωπικό πίστευε ότι ο Ρονάλντο ήταν αρσενικό - δεύτερον, το ερπετό μήκους 1,8 μέτρων δεν είχε έρθει σε επαφή με άλλα φίδια για τουλάχιστον εννέα χρόνια.

Το κολέγιο έκανε λόγο για «θαυματουργή γέννηση», αλλά εξήγησε επίσης ότι στην πραγματικότητα θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για ένα σπάνιο παράδειγμα παρθενογένεσης, μια φυσική μορφή αγενή αναπαραγωγής κατά την οποία τα έμβρυα αναπτύσσονται χωρίς γονιμοποίηση.

Είναι κοινή στα φυτά και σε ορισμένα ζώα, αλλά πιστεύεται ότι αυτό είναι μόλις το τρίτο περιστατικό που καταγράφεται σε αιχμάλωτο βραζιλιάνικο βόα οπουδήποτε στον κόσμο.

Τα 14 μωρά ανακάλυψε ένας φοιτητής κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας στο βιβάριο του Ronaldo. «Στην αρχή σκεφτήκαμε ότι πρέπει να έκανε λάθος. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας», δήλωσε η Αμάντα Μακ Λίοντ, τεχνικός φροντίδας ζώων.

Ο Πέτε Κουίνλαν, ειδικός στα ερπετά, κλήθηκε και ήταν εξίσου σοκαρισμένος.

«Εκτρέφω φίδια εδώ και 50 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο», είπε. «Ουσιαστικά τα μωρά είναι κλώνοι της μητέρας τους αν και τα σημάδια τους είναι όλα ελαφρώς διαφορετικά. Ο Ρονάλντο φαινόταν ελαφρώς παχύτερος από το συνηθισμένο, σαν να είχε φάει ένα μεγάλο γεύμα. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε ούτε για μια στιγμή ότι αυτός, ή θα έπρεπε να πούμε εκείνη, ήταν έγκυος», πρόσθεσε.

Ο Κουίνλαν φροντίζει τον Ρονάλντο εδώ και εννέα χρόνια. Ο βόας, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί αρσενικός από κτηνίατρο, ήταν δημοφιλής κάτοικος του κολεγίου τα τελευταία δύο χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης