ΚΟΣΜΟΣ

Οι γεμιστές σοκολάτες του Ντουμπάι που έχουν τρελάνει το διαδίκτυο - Τις αναζητούν στην μαύρη αγορά

FIX Dessert Chocolatier / Instagram

Οι λάτρεις της σοκολάτας μπορεί να γνωρίζουν τη μάρκα Fix που κάνει πάταγο στα σόσιαλ μίντια με τους χρήστες να βιντεοσκοπούν την απόλαυσή τους όσο καταβροχθίζουν τη μία μπάρα μετά την άλλη.

Οι σοκολάτες Fix (Freaking Incredible Experience) που στα ελληνικά θα μεταφράζαμε ως «Πραγματικά Απίστευτη Εμπειρία» είναι προς το παρόν διαθέσιμες μόνο στο Ντουμπάι.

Ωστόσο, έχουν γίνει viral, αφού χρήστες του Tik Tok ανεβάζουν βίντεο, στα οποία δοκιμάζουν τις ογκωδέστατες σοκολάτες. Γεμιστές με ασυνήθιστες γεύσεις και υλικά όπως, φύλλα σφολιάτας με λιωμένη καραμέλα, ντόνατ με κρέμα, τσιζκέικ, κηρήθρα ή πράσινο τσάι με μπισκότα έχουν αποκτήσει κοινό αλλά και ορκισμένους εχθρούς.

Έμπνευση

Η ιδρύτρια της Fix ονομάζεται Sarah Hamouda. Η 38χρονη Βρετανο-Αιγύπτια εμπνεύστηκε τις σοκολάτες από την περίοδο της εγκυμοσύνης της όταν ένιωθε περίεργες λιγούρες, όπως λέει στο CNNi.

H επιχειρηματίας της Fix Dessert Chocolatier ζει στο Ντουμπάι εδώ και εννέα χρόνια και λέει ότι ο θόρυβος γύρω από τις σοκολάτες που κατασκευάζει είναι «εξωπραγματικός».

Το βίντεο της food influencer Maria Vehera στο TikTok, όπου φαίνεται να τρώει μία μπάρα Fix, έχει προβληθεί περισσότερες από 56 εκατομμύρια φορές μέχρι σήμερα και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν βιντεοσκοπήσει από τότε τις δικές τους αντιδράσεις ή έχουν δημιουργήσει οδηγούς συνταγών προσπαθώντας φτιάξουν παρόμοιες σοκολάτες στο σπίτι.

Η Hamouda λέει ίτι πλέον οι παραγγελίες για σοκολάτες ξεπερνούν τις 500 καθημερινά. «Για να είμαι ειλικρινής, σε καμία περίπτωση δεν πίστευα ότι αυτό θα γινόταν παγκόσμιο», λέει στο CNNi και προσθέτει ότι λαμβάνει μηνύματα, βίντεο και παραγγελίες από τον Καναδά και την Αργεντινή μέχρι τη Ρουμανία. «Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει!» λέει.

Μεγάλη ζήτηση

Αυτό, όμως, έχει γίνει μεγάλο πρόβλημα. «Το να συμβαδίζεις με τη ζήτηση ήταν σίγουρα μια πρόκληση», λέει η Hamouda. Από τότε που το βίντεο άρχισε να γίνεται δημοφιλές τον περασμένο Φεβρουάριο, η εταιρεία μεγάλωσε αναγκαστικά και από μία στενά οικογενειακή επιχείρηση που δούλευε από το σπίτι, απέκτησε μία ομάδα 10 ατόμων και ενοικιαζόμενο χώρο.

Βέβαια, καθώς οι μπάρες σοκολάτας είναι χειροποίητες, υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό που μπορεί να παράξει η ολιγομελής ομάδα της Fix. «Για μένα, είναι πολύ σημαντικό (να διατηρήσουμε) την ποιότητα και τα συστατικά των προϊόντων μας», λέει η Hamouda, προσθέτοντας ότι το μυστικό για τις μπάρες της είναι το χαρακτηριστικό καλούπι που χρησιμοποιεί για να διαμορφώσει τη σοκολάτα και να συσκευάσει τη γέμιση.

Οι μπάρες σοκολάτας 200 γραμμαρίων, οι οποίες πωλούνται για 20 δολάρια η καθεμία, είναι διαθέσιμες μόνο μέσω της υπηρεσίας παράδοσης φαγητού Deliveroo. Με ανώτατο όριο τις 500 παραγγελίες κάθε μέρα, η Hamouda λέει ότι οι σοκολάτες εξαντλούνται συνήθως μέσα σε λίγα λεπτά. Αν και αυτό μπορεί να είναι ένα... αξιοζήλευτο «πρόβλημα», η Hamouda λέει ότι υπήρξαν αντιδράσεις στο διαδίκτυο, με τους πελάτες να παραπονιούνται για τις ελλείψεις και να επικρίνουν τη διαφημιστική εκστρατεία ως τέχνασμα μάρκετινγκ.

Η απελπισία των φανατικών της σοκολάτας να δοκιμάσουν τις ασυνήθιστες γεύσεις και υφές της Fix, έχει οδηγήσει σε μια «μαύρη αγορά σοκολάτας» με τις μπάρες να εμφανίζονται στη Νότια Αφρική σε εξωφρενικές τιμές. Η Χαμούντα δηλώνει δέος από την ανταπόκριση και υπαινίσσεται ότι η Fix θα φτάσει πολύ σύντομα στις διεθνείς αγορές.

Ευφάνταστα ονόματα

Μέρος της απήχησης της σοκολάτας Fix είναι τα δημιουργικά ονόματα, τα οποία εμπνέεται ο σύζυγος της Hamouda και οι μοναδικές γεύσεις που θυμίζουν Μέση Ανατολή, όπως χουρμάδες, καράκ (μίγμα μπαχαρικών για τσάι) και knafeh, ένα παραδοσιακό αραβικό επιδόρπιο φτιαγμένο με ψιλοκομμένη ζύμη, φιστίκια Αιγίνης, γλυκό μαλακό τυρί και σιρόπι.

Ο διεθνής πληθυσμός του Ντουμπάι ενέπνευσε επίσης μερικές από τις γεύσεις, όπως το "Mind your own Buiscoff", μια λευκή σοκολάτα με τραγανό τυρί κέικ Lotus ή το "Cereously Chewsy", μια πλάκα σοκολάτας γάλακτος με γέμιση Nutella, μπράουνις, κρέμα και δημητριακά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης