ΚΟΣΜΟΣ

Ο μονόλιθος στο Λας Βέγκας στη μέση του πουθενά - Γιατί κινητοποιήθηκε η αστυνομία

Ο μονόλιθος στο Λας Βέγκας στη μέση του πουθενά - Γιατί κινητοποιήθηκε η αστυνομία

O μονόλιθος στο Λας Βέγκας 

Las Vegas Metropolitan Police Department via AP

Ένας μυστηριώδης μονόλιθος προκάλεσε την κινητοποίηση της αστυνομίας στο Λας Βέγκας, αφού εντοπίστηκε να λάμπει σε μια απομακρυσμένη οροσειρά κοντά στη φωτισμένη με νέον πόλη.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας δήλωσε ότι τα μέλη μιας εθελοντικής μονάδας έρευνας και διάσωσης συνάντησαν το κατοπτρικό αντικείμενο κοντά στο Γκας Πικ στο Desert National Wildlife Refuge στη Νεβάδα.

Οι αξιωματικοί δεν έχουν ιδέα από πού προήλθε ο μονόλιθος και δήλωσαν ότι αναμένουν ότι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο.

Κοινοποιώντας μια εικόνα της ανακάλυψης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, η αστυνομία του Λας Βέγκας δήλωσε: «Βλέπουμε πολλά περίεργα πράγματα όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν για πεζοπορία, όπως να μην είναι προετοιμασμένοι για τον καιρό, να μην έχουν μαζί τους αρκετό νερό... αλλά δείτε αυτό!

Ο εντοπισμός του αντικειμένου ακολουθεί μια σειρά περιπτώσεων μυστηριωδών γυαλιστερών στηλών που εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο τουλάχιστον από το 2020.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ανακαλύφθηκε βαθιά στην έρημο της Γιούτα ένας μεταλλικός μονόλιθος περίπου 12 ποδών παρόμοιος με αυτόν που εθεάθη στο Λας Βέγκας.

Βρισκόταν σε μια περιοχή τόσο απομακρυσμένη που οι αξιωματούχοι δεν αποκάλυψαν αμέσως τη θέση της από φόβο μήπως οι άνθρωποι χαθούν ή εγκλωβιστούν προσπαθώντας να την βρουν.

Ακολούθησαν θεάσεις στη Ρουμανία, στην κεντρική Καλιφόρνια και στη φημισμένη οδό Φρίμοντ στο κέντρο του Λας Βέγκας.

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ένας μονόλιθος ύψους 10 ποδών εμφανίστηκε σε μια πλαγιά λόφου στη νοτιοανατολική Ουαλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ