ΚΟΣΜΟΣ

Νόαμ Τσόμσκι: Ανησυχητικά τα νέα για την υγεία του - Δεν μπορεί πλέον να μιλήσει

Νόαμ Τσόμσκι: Ανησυχητικά τα νέα για την υγεία του - Δεν μπορεί πλέον να μιλήσει

Ο Νόαμ Τσόμσκι

AP photo/Hatem Moussa

Δεν μπορεί πλέον να μιλήσει ο καθηγητής φιλοσοφίας Νόαμ Τσόμσκι μετά από επιπλοκή της υγείας του. 

Σε δηλώσεις του η πρώην βοηθός του έκανε γνωστό ότι η υγεία του 95χρονου, ο οποίος έχει να εμφανιστεί δημόσια από τον περασμένο Ιούνιο, επιδεινώθηκε μετά από ένα ιατρικό περιστατικό και δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

Όπως μετέδωσε ο Independent είναι απίθανο πλέον να ξανά κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση, με την πρώην βοηθό του να αναφέρει πως «είναι ακόμα μαζί μας, τώρα παρακολουθεί τις ειδήσεις και δεν φαίνεται χαρούμενος με αυτό που παρακολουθεί».

Το σχόλιο αφορά στην εξέλιξη του πολέμου στη Γάζα, καθώς ο Τσόμσκι έχει εκφράσει την υποστήριξή του για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους και έχει κατηγορήσει ιγα «εγκλήματα» το ισραηλινό κράτος.

Ήμουν σε επαφή με ένα στενό μέλος της οικογένειας και ελπίζουμε να μάθουμε περισσότερα στο εγγύς μέλλον. Συνοπτικά, ο Νόαμ είναι 95 ετών και είχε ένα ιατρικό περιστατικό τον Ιούνιο. Όπως πολλοί άνθρωποι έχουν παρατηρήσει, δεν γράφει, δεν αλληλογραφεί και δεν δίνει συνεντεύξεις, καθώς η κατάσταση της υγείας του καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του χρόνου και της ενέργειάς του. Είναι ακόμα μαζί μας, παρακολουθεί τις ειδήσεις τώρα, και δεν φαίνεται πολύ ευχαριστημένος με αυτό που παρακολουθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ