ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός σε πτήση στην Αυστρία - Διαλύθηκε η «μύτη» αεροπλάνου μετά από καταιγίδα

Πανικός σε πτήση στην Αυστρία - Διαλύθηκε η «μύτη» αεροπλάνου μετά από καταιγίδα

Αεροσκάφος της Austrian Airlines (φωτογραφία αρχείου)

AP Photo/Matthias Schrader

Σοβαρές ζημιές υπέστη την Κυριακή (9/6) από σφοδρή καταιγίδα ένα αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν 173 επιβάτες και το οποίο κατευθυνόταν από την Ισπανία στην Αυστρία. 

Όπως μεταδίδει το CNNi πρόκειται για αεροσκάφος της Austrian Airlines, το οποίο απογειώθηκε από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα στην Ισπανία με προορισμό τη Βιέννη της Αυστρίας, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια

Σύμφωνα με φωτογραφίες που έκαναν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι η μύτη του αεροπλάνου υπέστη σοβαρές ζημιές, το πάνω μέρος του πιλοτηρίου λύγισε και το τζάμι στα παράθυρα του πιλοτηρίου ράγισε.

«Το αεροσκάφος Airbus A320 υπέστη ζημιές από χαλαζόπτωση στη χθεσινή πτήση OS434 από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα στη Βιέννη. Το αεροσκάφος βρέθηκε σε ένα κύτταρο καταιγίδας κατά την προσέγγιση στη Βιέννη, το οποίο σύμφωνα με το πλήρωμα του πιλοτηρίου δεν ήταν ορατό στο ραντάρ καιρού» ανέφερε η Austrian Airlines σε δήλωση στο CNNi τη Δευτέρα (10/6).

«Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, τα δύο μπροστινά παράθυρα του πιλοτηρίου του αεροσκάφους, η μύτη του και ορισμένα σημεία της επένδυσης υπέστησαν ζημιές από το χαλάζι».

Να σημειωθεί ότι, ως κύτταρο καταιγίδας χαρακτηρίζεται μια αέρια μάζα που περιέχει ρεύματα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες αναταράξεις όταν ένα αεροπλάνο βρεθεί στο πέρασμά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ