ΚΟΣΜΟΣ

Ειρωνείες Μεντβέντεφ για την ήττα Μακρόν στη Γαλλία: «Ώρα για συνταξιοδότηση»

Ειρωνείες Μεντβέντεφ για την ήττα Μακρόν στη Γαλλία: «Ώρα για συνταξιοδότηση»

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Πεσκόφ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Associated Press

Την αύξηση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημειώνοντας μάλιστα πως η Μόσχα παρακολουθεί «στενά τη διαδικασία»

Ειδικότερα, ο Πεσκόφ ανέφερε πως η άνοδος της δημοτικότητας των ακροδεξιών κομμάτων είναι ορατή με γυμνό μάτι και πως «παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι φιλοευρωπαίοι έχουν διατηρήσει την ηγετική τους θέση, με τον καιρό τα ακροδεξιά κόμματα θα δείξουν τα δόντια τους».

Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ από την άλλη ειρωνεύτηκε τον Μακρόν και τον Σολτς, όμως και τους ευχήθηκε «καλή συνταξιοδότηση».

«Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών είναι αντανάκλαση της ανίκανης πολιτικής σας να παρέχετε υποστήριξη στην Ουκρανία σε βάρος των δικών σας πολιτών, της ανόητης οικονομικής και μεταναστευτικής σας πολιτικής. Περιμένετε να δείτε τι θα ακολουθήσει.

«Ώρα για συνταξιοδότηση. Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας» κατέληξε.

«Τους αξίζει»

Η επικεφαλής της άνω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, Βαλεντίνα Ματβιένκο, από την πλευρά της δήλωσε ότι ο Μακρόν και ο Σολτς «υπέστησαν συντριπτική ήττα με τα κόμματά τους που για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει την αποτυχία τους ως εθνικών και Ευρωπαίων πολιτικών».

«Στην περίπτωσή τους αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που τους αξίζει, καθώς προκύπτει από πολλά χρόνια απόλυτης αδιαφορίας για τις πραγματικές ανάγκες του λαού και της κοινωνίας» έγραψε η ίδια στο Telegram.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Μακρόν προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, με τον πρώτο γύρο να λαμβάνει χώρα στις 30 Ιουνίου, αφού το κεντρώο κόμμα του κέρδισε λιγότερο από το μισό του ποσοστού του Εθνικού Συναγερμού της Λεπέν στις ευρωεκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ