ΚΟΣΜΟΣ

Φον ντερ Λάιεν για πρωτιά CDU στη Γερμανία: Οι πολίτες τιμώρησαν εξτρεμιστές από αριστερά και δεξιά

Φον ντερ Λάιεν για πρωτιά CDU στη Γερμανία: Οι πολίτες τιμώρησαν εξτρεμιστές από αριστερά και δεξιά

Η κύρια υποψήφια για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η σημερινή Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ποζάρει κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες

AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Η πρόεδρός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Κομισιόν, απευθύνθηκε από τις Βρυξέλλες και εκδήλωση του ΕΛΚ στο CDU στη Γερμανία μετά την ανακοίνωση των προβλέψεων που φέρνουν τους χριστιανοδημοκράτες πρώτο κόμμα.

Τόνισε ότι οι πολίτες τιμώρησαν εξτρεμιστές από αριστερά και δεξιά και έκανε λόγο για ξεκάθαρη ψήφο για μία ισχυρή Ευρώπη για την ασφάλεια, την ανταγωνιστικότητα και την δημοκρατία. Σημείωσε ότι σήμερα είναι γιορτή, αλλά από αύριο η δουλειά συνεχίζεται υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να συνεχιστούν οι εργασίες για μια ισχυρή και αποτελεσματική Ευρώπη.

Ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης έθεσε ο ΓΓ του CDU Κ. Λίνεμαν

Ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης έθεσε ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Κάρστεν Λίνεμαν, σχολιάζοντας την πρώτη πρόγνωση εκλογικού αποτελέσματος (exit poll), σύμφωνα με την οποία το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του καγκελάριου Όλαφ Σολτς συγκεντρώνει μόλις 14%, ενώ συνολικά τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πράσινοι και FDP) περιορίζονται στο 31%.

Μιλώντας στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο κ. Λίνεμαν τόνισε ότι ο καγκελάριος «πρέπει να θέσει ζήτημα εμπιστοσύνης στην Bundestag» και πρόσθεσε ότι απαιτείται είτε «νέο ξεκίνημα» είτε «αλλαγή πορείας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ