ΚΟΣΜΟΣ

Διπλές κάλπες στην Κύπρο - Ψηφίζουν για Ευρωκοινοβούλιο και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διπλές κάλπες στην Κύπρο - Ψηφίζουν για Ευρωκοινοβούλιο και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Οι κάλπες είναι διπλές στην Κύπρο καθώς εκτός από τις Ευρωκλογές ψηφίζουν και για τις νέες αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης και Σχολικές Εφορείες (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διπλές είναι οι κάλπες που στήνονται την Κυριακή (9/6) στην Κύπρο καθώς οι πολίτες ψηφίζουν για ανάδειξη των έξι Ευρωβουλευτών, που θα εκπροσωπούν τη χώρα  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και για την ανάδειξη των νέων αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης και Σχολικών Εφορειών.

Δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές έχουν συνολικά 698.896 εκλογείς, ενώ ο συνολικός αριθμός των εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέρχεται στους 590.248. Συνολικά 7.280 υποψήφιοι διεκδικούν 3.227 θέσεις σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες.

Για το Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με τον Πολίτη της Κύπρου ψηφοδέλτια έχει ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, το ΕΛΑΜ, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η ΔΗΠΑ, το VOLT.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από τον Γενικό Έφορο Εκλογής, Δρ Ελίκκο Ηλία, οι κάλπες άνοιξαν στις 7πμ και στα 1.847 εκλογικά κέντρα, που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στα 10 εκλογικά κέντρα της Ελλάδας.

Στις 9:00 ώρα Κύπρου θα ανοίξει, επιπλέον, η κάλπη στο Βέλγιο και στις 10:00 οι κάλπες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα πρώτα αποτελέσματα για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου θα είναι γνωστά γύρω στις 7.30 το βράδυ της Κυριακής, ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα δοθούν το πρωί της Δευτέρας γύρω στις 07:00 με 08:00. Όλες οι ανακηρύξεις θα γίνουν την Τρίτη, 11 Ιουνίου.

Όλα τα ψηφοδέλτια θα ρίχνονται σε μία κάλπη. Τα ψηφοδέλτια για τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα είναι μπλε, για Πρόεδρους Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκηση θα είναι μωβ, για Δήμαρχους κίτρινο, για Αντιδήμαρχους καφέ, για Δημοτικούς Σύμβουλους λευκό, για Μέλη Σχολικών Εφορειών πράσινο, για Κοινοτάρχες πορτοκαλί, για Μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων γκρίζο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ