ΚΟΣΜΟΣ

Υπό κράτηση ο δράστης της επίθεσης στην Δανή πρωθυπουργό

Υπό κράτηση ο δράστης της επίθεσης στην Δανή πρωθυπουργό

Η Δανή πρωθυπουργός, Μέτε Φρέντερισκεν

AP Photo/Sergei Grits

Υπό προσωρινή κράτηση έως τις 20 Ιουνίου τέθηκε ο φερόμενος 39χρονος δράστης της επίθεσης κατά της Δανής πρωθυπουργούς, Μέτε Φρεντέρικσεν.

Νωρίτερα, η πρωθυπουργός δήλωσε «ταραγμένη» και ακύρωσε τις υποχρεώσεις της, μετά το «αυχενικό διάστρεμμα», που δέχθηκε στην επίθεση σε μια πλατεία της Κοπεγχάγης.

«Εκτιμάμε πως το περιστατικό δεν συνδέεται με πολιτικά κίνητρα» ανέφερε η αστυνομία στο Χ, αφότου ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον ενός δικαστή, ο οποίος αποφάσισε την προφυλάκισή του έως την 20η Ιουνίου.

Ο ύποπτος, ηλικίας 39 ετών, μουρμούριζε και έμοιαζε μεθυσμένος τη στιγμή της σύλληψής του, ανέφερε η κατηγορούσα αρχή κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όπως μεταδίδουν δανέζικα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έριξε μια γροθιά στο δεξί χέρι της πρωθυπουργού.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες είπε στη δανέζικη εφημερίδα ΒΤ ότι είδαν τη Μέτε Φρεντέρικσεν να φτάνει στην πλατεία, ενώ εκείνες κάθονταν κοντά σε ένα σιντριβάνι το απόγευμα της Παρασκευής (7/6).

«Ένας άνδρας ήλθε από την αντίθετη κατεύθυνση και την έσπρωξε δυνατά στον ώμο, γεγονός που την έκανε να χάσει την ισορροπία της», χωρίς, όμως, να πέσει, σύμφωνα με τις μάρτυρες.

Αν και επρόκειτο για ένα «δυνατό σπρώξιμο», η Φρεντέρικσεν δεν έπεσε στο έδαφος, διευκρίνισαν οι ίδιες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ