ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Δεν υποχωρούμε μπροστά στην τρομοκρατία, θα απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους

Νετανιάχου: Δεν υποχωρούμε μπροστά στην τρομοκρατία, θα απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου

Gil Cohen-Magen/ AP

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ δεν υποκύπτει στην τρομοκρατία και ότι ενεργεί «δημιουργικά και γενναία» προκειμένου να φέρει πίσω τους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

«Δεσμευόμαστε να κάνουμε το ίδιο στο μέλλον. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή και να επιστρέψουμε πίσω όλους τους ομήρους, τόσο όσους παραμένουν ζωντανοί όσοι και τους νεκρούς», επισήμανε ο Νετανιάχου.

Παράλληλα, στο πολεμικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας με τον πόλεμο να διευρύνεται και στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου, μετά την εκτόξευση drones από την Χεζμπολάχ.

Την ίδια ώρα, βαθαίνει η πολιτική κρίση στο Ισραήλ, με το τελεσίγραφο του Υπουργού Πολέμου Μπένι Γκαντς προς τον Νετανιάχου να λήγει σήμερα.

Τέσσερις όμηροι διασώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις διέσωσαν τέσσερις ζωντανούς ομήρους από τη Γάζα, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ισραηλινών:

«Σήμερα το πρωί (Σάββατο), σε μια κοινή επιχείρηση των IDF, της ISA και της Ισραηλινής Αστυνομίας (Yamam) στο Νουσέιρατ, απεγκλωβίστηκαν τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι.

Οι Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andrey Kozlov (27) και Shlomi Ziv (40), απήχθησαν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ «Nova» στις 7 Οκτωβρίου.

Οι όμηροι διασώθηκαν από τις δυνάμεις των IDF, της ISA και της Yamam από δύο διαφορετικές τοποθεσίες στην καρδιά του Νουσέιρατ. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και έχουν μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο “Sheba” για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Οι δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν τους ομήρους στο σπίτι τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ