ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία: Έγινε σημαντικό βήμα προόδου για την πώληση νέων F-16 στην Άγκυρα

Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία: Έγινε σημαντικό βήμα προόδου για την πώληση νέων F-16 στην Άγκυρα

F-16 σε ώρα πτήσης (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Luca Bruno

Πιο κοντά στην αγορά F16 βρίσκεται η Άγκυρα από τις ΗΠΑ, καθώς σε ανάρτησή του στο Χ ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, Τζέφρι Φλέικ, έκανε γνωστό ότι έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα προόδου.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την αγορά από την Τουρκία των τελευταίας γενιάς μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 70 και την αναβάθμιση του υπάρχοντος στόλου F-16. Αυτό είναι καλό για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας και τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε και η επιβεβαίωση από το Γραφείο Πολιτικών – Στρατιωτικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έκανε την εξής ανάρτηση: «Οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που ανακοινώνουν σήμερα ένα σημαντικό βήμα προόδου στην αγορά από την Τουρκία νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 70 – τα πιο προηγμένα F-16 που κατασκευάστηκαν ποτέ, που διατίθενται μόνο στους στενότερους συμμάχους και εταίρους. Αυτό είναι απλώς το πιο πρόσφατο παράδειγμα της διαρκούς δέσμευσης των ΗΠΑ για εταιρική σχέση ασφαλείας με την Τουρκία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ