ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός Ιταλός αθλητής σκι και η φίλη του σε ατύχημα σε βουνό - Γιατί καθυστέρησαν να τους βρουν

Ένας από τα θύματα ήταν επαγγελματίας αθλητής σκι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/John Locher

Τραγικό θάνατο βρήκαν αθλητής του σκι και η φίλη του όταν έπεσαν από ύψος περίπου 2.300 μέτρων σε ορεινό ατύχημα στην Ιταλία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας σκιέρ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η φίλη του έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσαν από ύψος περίπου 2.300 μέτρων σε ορεινό ατύχημα στην Ιταλία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ζαν Ντανιέλ Πεσόν, ένα 28χρονο μέλος της ιταλικής εθνικής ομάδας σκι ταχύτητας, και η Ελίζα Αρλιάν, μια 26χρονη εκπαιδευτής σκι και δασκάλα, έχασαν τη ζωή τους «σε ένα τραγικό ορεινό ατύχημα», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της ιταλικής ομοσπονδίας χειμερινών σπορ (FISI).


Το ατύχημα συνέβη στο όρος Ζέρμπιον στην περιοχή της κοιλάδας της Αόστης.

Το ζευγάρι είχε φύγει νωρίς το πρωί για να φτάσει σε μια κορυφή που γνώριζαν και οι δύο, αλλά όταν δεν επέστρεψαν η οικογένειά τους ειδοποίησε τους διασώστες, μετέδωσε το ιταλικό μέσο ενημέρωσης Rai.

Τα ελικόπτερα στάλθηκαν αμέσως, αλλά καθώς δεν υπήρχαν σημάδια στα βράχια για το πού είχαν πέσει, η αναζήτηση διήρκεσε ώρες.

Οι διασώστες χρησιμοποίησαν το σήμα του κινητού τους τηλεφώνου για να εντοπίσουν πού βρίσκονταν και τους βρήκαν δεμένους μαζί, κάτι που συνηθίζεται από τους ορεινούς σκαπανείς.

Στην έρευνα συμμετείχαν ομάδες από την αλπική διάσωση, την αστυνομία και τους πυροσβέστες, ανέφερε η Rai.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου της κοιλάδας δήλωσε ότι πρόκειται για μια «στιγμή βαθιάς θλίψης».

«Δύο νεαρές ζωές καταστράφηκαν από ένα ατύχημα σε ένα βουνό, αυτό το βουνό που ήταν το πάθος τους».

Ο Πεσιόν κατέλαβε την 15η θέση στην τελική κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το 2021 και τερμάτισε 22ος στο σκι ταχύτητας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης