ΚΟΣΜΟΣ

Τόκιο: Απαγορεύει το αλκοόλ σε δημόσιους χώρους η τουριστική γειτονιά Σιμπούγια

Η περίφημη Διασταύρωση Σιμπούγια, στη Σιμπούγια του Τόκιο

Jezael Melgoza / Unsplash

Μια από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές γειτονιές του Τόκιο απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις κακές συμπεριφορές.

Σύμφωνα με το μέτρο, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο, η κατανάλωση αλκοόλ θα απαγορεύεται στους δρόμους ή σε δημόσιους χώρους στη Σιμπόυγια από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 τα ξημερώματα. Η νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ στην Ιαπωνία είναι τα 20 έτη.

Η Σιμπούγια, η οποία είναι αυτοδιοικούμενη περιοχή εντός του Τόκιο, μπορεί να θεσπίζει τους δικούς της τοπικούς κανονισμούς.

Ο δήμαρχος Κεν Χασέμπε δήλωσε πρόσφατα στους δημοσιογράφους: «Ενισχύσαμε τις περιπολίες και άλλες προσπάθειες τον τελευταίο χρόνο, αλλά είχαμε ανθρώπους που έλεγαν: “Λοιπόν, οι κανόνες λένε ότι μπορείς να πίνεις, έτσι δεν είναι;”. Θα προτιμούσαμε οι άνθρωποι να απολαμβάνουν τα ποτά τους μέσα στα εστιατόρια».

Η είδηση αυτή μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη για τους κατοίκους της περιοχής. Το περασμένο φθινόπωρο, η Σιμπόυγια απαγόρευσε τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το Halloween στην περιοχή, με το αλκοόλ να αναφέρεται ως ο κύριος λόγος πίσω από την πρωτοβουλία. Η κατανάλωση αλκοόλ εκτός μπαρ και εστιατορίων απαγορεύτηκε προσωρινά, και σύμφωνα με τον δήμαρχο Χασέμπε οι τοπικές επιχειρήσεις όχι μόνο υποστήριξαν την πρωτοβουλία, αλλά ζήτησαν να γίνει μόνιμη.

«Η ζημιά που προκαλείται από τον υπερτουρισμό έχει γίνει σοβαρή, με αποτέλεσμα υλικές ζημιές που προκαλούνται από την κατανάλωση αλκοόλ στο δρόμο, διαπληκτισμούς με τους κατοίκους της περιοχής και ρύπανση από μεγάλες ποσότητες άδειων κουτιών και μπουκαλιών», ανέφερε η πόλη σε ανακοίνωσή της τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Σιμπούγια φιλοξενεί μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πρωτεύουσας, όπως το Ιερό Μέιτζι, το Πάρκο Γιογιόγκι και τη Διασταύρωση Σιμπούγια, που θεωρείται η πιο πολυσύχναστη στον κόσμο.

Η Ιαπωνία παλεύει με τον υπερτουρισμό από τότε που άνοιξε πλήρως μετά την πανδημία. Περισσότερα από τρία εκατομμύρια κόσμου επισκέφθηκαν τη χώρα τόσο τον Απρίλιο όσο και τον Μάιο του τρέχοντος έτους, με την τάση αυτή να είναι πιθανό να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Με πληροφορίες από: Popular Tokyo neighborhood to ban drinking in public places by Lilit Marcus, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης