ΚΟΣΜΟΣ

Τσεχία: 18 τραυματίες από χτύπημα κεραυνού - Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Κεραυνός (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Τσεχία μετά από κεραυνό που χτύπησε δέντρο κάτω από το οποίο είχαν αναζητήσει κάλυψη, ανακοίνωσαν οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής (2/6) στο πάρκο του κάστρου Λίμπερετς - Βρατισλάβιτσε, που βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Πράγας.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράστηκε η πυροσβεστική υπηρεσία δείχνουν δεκάδες προσωπικό και οχήματα έκτακτης ανάγκης στο σημείο.

Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με τους τραυματίες, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μεταξύ αυτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ήταν και παιδιά και ότι το πάρκο φιλοξενούσε εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού.

Ο τσεχικός τηλεοπτικός σταθμός CT 24 μετέδωσε ότι πέντε από τους τραυματίες ήταν παιδιά ηλικίας μεταξύ δύο και 16 ετών και ότι σε πέντε ενήλικες τα σωστικά συνεργεία έκαναν ανάνηψη στον τόπο του συμβάντος.

Ο εκπρόσωπος του περιφερειακού νοσοκομείου του Λίμπερετς, Βατσάβ Ριτσάρ, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Liberecky Denik ότι είχε δεχθεί 17 ασθενείς, οι οποίοι είχαν όλοι τις αισθήσεις τους.


Επιβεβαίωσε επίσης ότι ένα παιδί μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Πράγας.

Η Τσεχία επλήγη από ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ υπήρξαν επίσης αναφορές για πλημμύρες που έπληξαν τμήματα της χώρας.

Οι συμβουλές των ειδικών

Αν βρεθείτε έξω σε καταιγίδα, οι ειδικοί σας συμβουλεύουν να βρείτε ένα χαμηλό σημείο μακριά από δέντρα, φράχτες και στύλους.
Αν το δέρμα σας μυρμηγκιάζει και τα μαλλιά σας σηκώνονται, αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να σας χτυπήσει κεραυνός.
Η συμβουλή είναι να σκύψετε αμέσως, να ισορροπήσετε στις πατούσες των ποδιών σας, να τοποθετήσετε τα χέρια σας στα γόνατά σας με το κεφάλι σας ανάμεσά τους για να εξασφαλίσετε ότι θα γίνετε ο μικρότερος δυνατός στόχος και να ελαχιστοποιήσετε την επαφή με το έδαφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης