ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Κινητοποίηση 900.000 εφέδρων ζητά η επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Μπούντεσταγκ

Γερμανοί στρατιώτες σε άσκηση (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Mindaugas Kulbis

Την κινητοποίηση 900.000 εφέδρων ζητά η επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Μπούντεσταγκ, Μαρί Άγκνες Στρακ Τσίμερμαν υπό το φως των κινήσεων της Ρωσίας αλλά και του φόβου επικίνδυνης ανάφλεξης.

Η Στρακ Τσίμερμαν έκανε τη δήλωση αυτή σε συνέντευξή της στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Zeit.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Μπούντεσταγκ, η οποία είναι επίσης εκπρόσωπος άμυνας του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, χαρακτήρισε τη Ρωσία απειλή για την ασφάλεια της Γερμανίας και ζήτησε την ενεργοποίηση 900.000 εφέδρων.

Η Στρακ-Τσίμερμαν επέκρινε το γεγονός ότι η Μπούντεσβερ δεν καταγράφει εδώ και δεκαετίες τους στρατιώτες που έχουν μεταβεί από την ενεργό υπηρεσία στην εφεδρεία:

«Αν μπορούσαμε να κινητοποιήσουμε τουλάχιστον τους μισούς από αυτούς ως εφέδρους με τις αντίστοιχες γνώσεις τους, θα ήταν ένα απίστευτο πλεονέκτημα».

Σύμφωνα με την Ένωση Εφέδρων της Μπούντεσβερ, υπάρχουν σήμερα στη Γερμανία περίπου 900.000 έφεδροι κάτω των 65 ετών.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο πρόεδρος της ένωσης, Πάτρικ Σένσμπουργκ, πρότεινε επίσης την εγγραφή όλων των πρώην μελών της Μπούντεσβερ, ώστε να αξιοποιηθούν για την εσωτερική ασφάλεια, την εθνική άμυνα και την άμυνα του ΝΑΤΟ.

Η έκκληση έρχεται εν μέσω του αγώνα της Μπούντεσβερ να στρατολογήσει αρκετούς στρατιώτες. Στα τέλη του περασμένου έτους, ο αριθμός των στρατιωτών μειώθηκε σε 181.500, ενώ το σχέδιο προβλέπει την αύξηση των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων σε 203.000 στρατιώτες μέχρι το 2031.

Η δήλωση της Στρακ Τσίμερμαν έγινε στον απόηχο της απόφασης του Βερολίνου να δώσει το πράσινο φως για να κάνει χρήση η Ουκρανία γερμανικών όπλων κατά ρωσικών στόχων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης