ΚΟΣΜΟΣ

Ομιλία Τραμπ για την καταδίκη του στην υπόθεση «Στόρμι Ντάνιελς»: «Ήταν στημένη δίκη»

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την ομιλία του

AP Photo/Julia Nikhinson

Μία ημέρα αφότου το δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταδίκασε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για 34 κακουργήματα και για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων, ο σχεδόν σίγουρος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, σχολίασε την ιστορική ετυμηγορία του από τον Πύργο Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος τα «έβαλε» με τον δικαστή Τζιμ Μέρτσαν, αλλά και τον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σημειώνοντας πως ο αμερικανικός λαός θα τους απαντήσει στις εκλογές! Εξάλλου, σχεδόν αμέσως μετά την ετυμηγορία της Πέμπτης (30/5), ο Τραμπ τάχθηκε κατά της δίκης, λέγοντας ότι «η πραγματική ετυμηγορία θα είναι στις 5 Νοεμβρίου από τον λαό», αναφερόμενος στις εκλογές.

Ο Τραμπ ξεκίνησε την ομιλία του επικρίνοντας την κυβέρνηση Μπάιντεν: «Αν μπορούν να το κάνουν αυτό σε μένα, μπορούν να το κάνουν σε οποιονδήποτε, είναι κακοί άνθρωποι, σε πολλές περιπτώσεις πιστεύω άρρωστοι άνθρωποι», είπε. Στη συνέχεια επανέλαβε τις ατάκες που είπε και κατά την παρουσία του στο δικαστήριο:

«Είμαι υπό μια εντολή φίμωσης από έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να βάλει δύο λέξεις σωστά, που δίνονται από ένα δικαστήριο... όλα αυτά γίνονται από τον Μπάιντεν και τους ανθρώπους του», τόνισε ο Τραμπ. «Αυτό γίνεται από την Ουάσιγκτον και κανείς δεν έχει δει ποτέ κάτι παρόμοιο. Και δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω γι' αυτό... αλλά σας επιτρέπεται να μιλήσετε γι' αυτό και ελπίζω να το κάνετε».

Και ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε: «Ήταν μια στημένη δίκη. Θέλαμε μια αλλαγή του χώρου όπου θα είχαμε μια δίκαιη δίκη. Δεν το καταφέραμε».

Τι είπε για τις 34 κατηγορίες

Αναφερόμενος στις 34 κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος, ο Τραμπ είπε ότι η παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων «μου ακούγεται τόσο άσχημα».

«Ακούγεται πολύ άσχημο. Ξέρετε, είναι απλώς πλημμέλημα, αλλά για μένα ακούγεται τόσο άσχημο όταν λένε ότι πλαστογραφώ τις επιχειρήσεις. Αυτό είναι κακό για μένα. Δεν μου είχε ξανασυμβεί», συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος.

«Όσον αφορά στην ίδια τη δίκη, ήταν πολύ άδικη. Δεν μας επετράπη να χρησιμοποιήσουμε τον εκλογικό μας εμπειρογνώμονα σε καμία περίπτωση. Είδατε τι συνέβη σε μερικούς από τους μάρτυρες που ήταν στο πλευρό μας, κυριολεκτικά σταυρώθηκαν από αυτόν τον άνθρωπο» είπε για τον δικαστή Τζιμ Μέρτσαν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας «απάτης» που τον έκρινε ένοχο. «Θα το κάνουμε για πολλά διαφορετικά πράγματα», προσθέτει. Στη συνέχεια, ο Τραμπ μίλησε για την πιθανή απειλή να πάει φυλακή στην ηλικία του: «Κανονικά θα έλεγα ότι είμαι γέρος, αλλά δεν νιώθω 77», λέει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης