ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Βαριά πρόστιμα σε όσους παρεκτραπούν σε πάρτι εργένηδων στην Κόστα Μπράβα

Παραλία στην Ισπανία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Joan Mateu

Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι ξεπεράσουν τα όρια στα πάρτι εργένηδων που θα κάνουν σε ισπανικό θέρετρο.

Οι Αρχές της πόλης Πλάτγια ντ Άρο στην Κόστα Μπράβα της Ισπανίας σε απόσταση 96 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Βαρκελώνης θα επιβάλλουν πρόστιμα σε όσους τολμήσουν να βγουν δημοσίως με κοστούμια που απεικονίζουν γεννητικά όργανα ή αν κουβαλούν κούκλες του σεξ.

Τα άτομα θα μπορούσαν να βρεθούν με πρόστιμο 750 ευρώ αν «περπατούν ή στέκονται σε δρόμο ή δημόσιο χώρο χωρίς ρούχα ή μόνο με εσώρουχα ή αν φορούν ρούχα ή αξεσουάρ που αναπαριστούν ανθρώπινα γεννητικά όργανα ή με κούκλες σεξουαλικής φύσης», δήλωσε εκπρόσωπος του δημαρχείου στο CNNi την Πέμπτη (30/5).

Μεγαλύτερα πρόστιμα έως και 1.500 ευρώ θα μπορούσαν επίσης να επιβληθούν για αντικοινωνική συμπεριφορά που προκαλεί μεγαλύτερη αναστάτωση, αν και η ακριβής φύση αυτών των αδικημάτων παραμένει ασαφής.

Τα νέα μέτρα απαγορεύουν επίσης να βγαίνουν χωρίς μπλούζα ή να τολμούν να κυκλοφορούν μόνο με μπικίνι σε αστικές περιοχές μακριά από την παραλία, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Θα τεθούν σε ισχύ περί τα τέλη Ιουνίου.

Η πόλη έχει πληθυσμό 12.500 κατοίκων, αλλά τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα μπορεί να προσελκύσει περίπου 150.000 επισκέπτες την ημέρα.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε αυτή την εβδομάδα τα νέα πρόστιμα και δήλωσε ότι θα προσλάβει περισσότερους αστυνομικούς για την επιβολή τους. Η αστυνομία θα εκδίδει πρόστιμο, αλλά οι φερόμενοι ως παραβάτες θα μπορούν να ασκήσουν έφεση και δεν θα πρέπει να πληρώσουν επί τόπου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του δημαρχείου.

Το μέτρο ελήφθη την ώρα που η Ισπανία αντιμετωπίζει έναν αυξανόμενο αριθμό διαμαρτυριών σε σχέση με τον υπερτουρισμό. Οι διαδηλωτές απείλησαν να ακινητοποιήσουν το αεροδρόμιο της Μαγιόρκα αυτό το καλοκαίρι σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τον μαζικό τουρισμό, ενώ στις Βαλεαρίδες Νήσους έχουν θεσπιστεί μέτρα για την πάταξη της δημόσιας κατανάλωσης αλκοόλ και των σκαφών για πάρτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης