ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες από πυροβολισμούς - Θύματα αστυνομικοί και πυροσβέστες

Περιπολικά και ασθενοφόρα σε σημείο πυροβολισμών στις ΗΠΑ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Nell Redmond

Αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στη Μινεάπολη των ΗΠΑ με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να σκοτωθούν - μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός και ένας ύποπτος - και άλλοι τρεις να τραυματιστούν. 

Μεταξύ των τριών τραυματιών, είναι ένας ακόμη αστυνομικός και ένας πυροσβέστης, οι οποίοι υπέστησαν τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή τους, δήλωσε η βοηθός αρχηγού της αστυνομίας Κέιτι Μπλάκγουελ. Το άλλο άτομο τραυματίστηκε «σοβαρά», είπε η ίδια.

Η αστυνομία κλήθηκε αρχικά στη γειτονιά μετά από αναφορά για «διπλό πυροβολισμό» σε πολυκατοικία. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, κάποιος τους πυροβόλησε αμέσως και οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, δήλωσε η Μπλάκγουελ.

Ως αποτέλεσμα αυτής της ανταλλαγής πυροβολισμών, ο ένας αστυνομικός και ο ύποπτος σκοτώθηκαν και ο άλλος αστυνομικός τραυματίστηκε, δήλωσε η Μπλάκγουελ. Οι αρχές βρήκαν τελικά άλλους δύο πολίτες που είχαν πυροβοληθεί, ο ένας εκ των οποίων πέθανε επί τόπου.

Ο αστυνομικός Τζαμάλ Μίτσελ, 28 ετών, έπεσε σε «ενέδρα» μετά από «πολύ κοντινή επαφή» με τον ύποπτο, σύμφωνα με τις αρχές. Ο Μίτσελ πυροβολήθηκε ενάμισι με δύο τετράγωνα μακριά από το διαμέρισμα καθώς προσπαθούσε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε άτομα που είχαν τραυματιστεί, δήλωσαν οι αρχές σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Πέμπτης (30/5).

«Ο Μίτσελ προσπαθούσε να βοηθήσει το άτομο που τον πυροβόλησε», δήλωσε ο επιθεωρητής του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Μινεσότα Ντρου Έβανς. «Και με αυτό συνέβη πολύ γρήγορα και ότι του έστησε ενέδρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης