ΚΟΣΜΟΣ

Κέιτ Μίντλετον: Ανησυχία για την υγεία της - Γιατί δεν θα παραστεί σε προγραμματισμένη εκδήλωση

Κέιτ Μίντλετον: Ανησυχία για την υγεία της - Γιατί δεν θα παραστεί σε προγραμματισμένη εκδήλωση

H πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον

Jacob King, Pool Photo via AP

Απούσα από τις πριγκιπικές της υποχρεώσεις θα συνεχίσει να είναι η Κέιτ Μίντλετον καθώς όπως έγινε γνωστό δεν θα δώσει το παρών σε τελετουργική στρατιωτική εκδήλωση.   

Η τελετουργική στρατιωτική εκδήλωση γνωστή ως Επιθεώρηση του Συνταγματάρχη θα λάβει χώρα στις 8 Ιουνίου στο Λονδίνο, το Σαββατοκύριακο πριν από το Trooping the Colour, και ως επικεφαλής συνταγματάρχης της Ιρλανδικής Φρουράς, η Κέιτ ήταν παρούσα τα προηγούμενα χρόνια.

Η πριγκίπισσα δεν συμμετέχει σε δημόσιες υποχρεώσεις από τότε που αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο και υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία νωρίτερα φέτος.

Τον Φεβρουάριο, το Υπουργείο Άμυνας εμφανίστηκε να επιβεβαιώνει την παρουσία της και στη συνέχεια αναγκάστηκε να αφαιρέσει την ανακοίνωση από τον ιστότοπό του.

Αντ' αυτού, τον χαιρετισμό θα απευθύνει ο αντιστράτηγος Τζέιμς Μπάκναλ.

Ο πρώην διοικητής του Συμμαχικού Σώματος Ταχείας Αντίδρασης παρευρίσκεται σε κάθε παρέλαση για τα γενέθλια του βασιλιά από το 2009, όταν διορίστηκε συνταγματάρχης της Φρουράς Coldstream , έχοντας υπηρετήσει ως αξιωματικός της Coldstream Guards για περισσότερα από 45 χρόνια.

Το γεγονός αυτό έρχεται καθώς τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν επίσης ότι ο βασιλιάς θα συμμετάσχει στο φετινό Trooping the Colour στις 15 Ιουνίου.

Λόγω της διάγνωσης του καρκίνου του, υπήρχαν ερωτήματα σχετικά με το αν θα μπορούσε να λάβει μέρος έφιππος, όπως έκανε στην πρώτη παρέλαση των γενεθλίων του ως μονάρχης πέρυσι.

Αλλά το παλάτι ανακοίνωσε τώρα ότι ο βασιλιάς θα πραγματοποιήσει την επιθεώρηση καθισμένος σε μια άμαξα του Άσκοτ με τη βασίλισσα.

Στο μεταξύ πληοροφορίες θέλουν την πριγκίπισσα να «βγαίνει και να κυκλοφορεί» με την οικογένειά της τις τελευταίες ημέρες αν και δεν υπάρχουν φωτογραφίες που να το επιβεβαιώνουν.

Αν και ορισμένες αντικρουόμενες αναφορές δείχνουν ότι η Κέιτ θα μπορούσε να επιστρέψει ήδη από το φθινόπωρο και ακόμη και μέσα στο νέο έτος, το Παλάτι και οι βασιλικοί γνώστες έχουν φροντίσει να τονίσουν ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία επίσημη ημερομηνία επιστροφής.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Vanity Fair, η Κέιτ έχει πρόσφατα «γυρίσει σελίδα» με τη θεραπεία της και αισθάνεται πολύ καλύτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ