ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο «βιαστής με την άσχημη αναπνοή» - Τον αναζητούσαν 17 χρόνια οι Αρχές

Αστυνομικοί στις ΗΠΑ

AP/M. Spencer Green

Ο αποκαλούμενος «βιαστής με την άσχημη αναπνοή» βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών στις ΗΠΑ, καθώς ήταν για 17 ολόκληρα χρόνια διέφυγε τη σύλληψη μετά από την καταδίκη του για βιασμό συναδέλφου του.

Ο Τουέν Κιτ Λι κρίθηκε ένοχος το 2007 για την απαγωγή και το βιασμό μιας νεαρής γυναίκας στο σπίτι της, νότια της Βοστώνης, Μασαχουσέτη, αλλά διέφυγε πριν καταδικαστεί.

Ο Λι, ο οποίος φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αναγνωρίστηκε εν μέρει από το θύμα του που αναγνώρισε τη μυρωδιά της αναπνοής του και οι αστυνομικοί κράτησαν την υπόθεση ζωντανή στα μέσα ενημέρωσης με εμφανίσεις στην εκπομπή America's Most Wanted.

Συνελήφθη την Τρίτη (28/5) αφού εντοπίστηκε να φεύγει από μια «κατοικία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων» κοντά στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας με τη σύντροφό του, η οποία δεν γνώριζε το ιστορικό του.

«Η σύντροφός του, μετά από 15 χρόνια κοινής ζωής στην Καλιφόρνια, δεν γνώριζε ποτέ ποιος ήταν πραγματικά», ανέφερε ανακοίνωση της πολιτειακής αστυνομίας της Μασαχουσέτης.

Αφού εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες ενός άνδρα που πιστεύεται ότι ήταν ο Λι, οι ερευνητές κατάφεραν να τον εντοπίσουν στην κομητεία Κόντρα Κόστα της Καλιφόρνια, σύμφωνα με την υπηρεσία των αμερικανικών αστυνομικών αρχών.

Όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητό του, ο Λι έδωσε αρχικά ψεύτικο όνομα, αλλά ομολόγησε την πραγματική του ταυτότητα όταν τον πίεσαν, ενώ τα δακτυλικά αποτυπώματα επιβεβαίωσαν ποιος πραγματικά είναι.

Ο Λι κρατείται από την αστυνομία στην Καλιφόρνια, εν αναμονή της αναμενόμενης μεταφοράς του στη Μασαχουσέτη.

Αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη.

Οι ανακριτές δήλωσαν ότι ο Λι εισέβαλε στο σπίτι του θύματος στις 2 Φεβρουαρίου 2005 και τη βίασε υπό την απειλή μαχαιριού.

«Ταυτοποιήθηκε τελικά από το DNA και την απαίσια αναπνοή του, η οποία δημιούργησε το παρατσούκλι «Ο βιαστής με την κακή αναπνοή», δήλωσε η πολιτειακή αστυνομία.

«Υπάρχουν βίαιοι παραβάτες εκεί έξω που πιστεύουν ότι μπορούν να διαπράττουν εγκλήματα και να μην λογοδοτούν για τις πράξεις τους», δήλωσε ο Σιν Λο Πίκολο εκτελών χρέη διοικητή μιας ομάδας κρούσης των US Marshals.

«Ο Τουέν Λι διέφευγε για περισσότερα από 16 χρόνια και η αταλάντευτη αφοσίωση των αρχών επιβολής του νόμου στον εντοπισμό και τη σύλληψή του ελπίζουμε ότι θα φέρει γαλήνη στο θύμα και την οικογένειά του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης