ΚΟΣΜΟΣ

Παράταση στην αγωνία για Τραμπ: Θα συσκεφθούν και την Πέμπτη οι ένορκοι για την υπόθεση «Ντάνιελς»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

Associated Press

Νέα... παράταση έδωσε το δικαστήριο στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς, καθώς οι δώδεκα ένορκοι που καλούνται να αποφασίσουν εάν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένοχος ή όχι για μια σειρά από κατηγορίες κακουργήματος θα συνεχίσουν και την Πέμπτη τη σύσκεψή τους.

Κοντά στα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης, οι ένορκοι επέστρεψαν στη δικαστική αίθουσα έπειτα από περίπου πέντε ώρες σύσκεψης, αλλά δεν είχαν καταλήξει σε απόφαση.

Ο δικαστής Χουάν Μαρτσάν τους απέπεμψε και δήλωσε ότι θα συνεχίσουν αύριο Πέμπτη στις 09:30 (τοπική ώρα, 16:30 Ελλάδας), αφού πρώτα τους έδωσε κάποιες επιπλέον οδηγίες. Ωστόσο, δεν υπάρχει προκαθορισμένος χρόνος για τους ενόρκους για να καταλήξουν σε απόφαση.

Οι ένορκοι -επτά άντρες και πέντε γυναίκες- έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να λάβουν απόφαση σε μια δύσκολη δίκη που μετρά έξι χρόνια αντιδικίας. Ο Τραμπ που παραμένει υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, βρίσκεται αντιμέτωπος με συνολικά 34 κατηγορίες κακουργήματος μόνο με βάση τις μαρτυρίες και τα στοιχεία της υπόθεσης.

Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον πρώην πρόεδρο για «συνωμοσία και συγκάλυψη» και για προδοσία των ψηφοφόρων του 2016, καθώς φέρεται παρανόμως να παραποίησε τα οικονομικά αρχεία για να αποκρύψει την πληρωμή χρημάτων για να εξασφαλίσει την σιωπή της Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BFMTV, ο δικαστής είπε ενώπιον του σώματος ενόρκων: «Έχετε την υποχρέωση να αφήσετε στην άκρη (τις) προσωπικές σας απόψεις, είτε αυτές είναι θετικές είτε εναντίον του κατηγορουμένου».

Επισημαίνεται ότι οι ένορκοι πρέπει να απαντήσουν σε ένα ερώτημα: Είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φιλοδοξεί να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, ένοχος για 34 παραποιήσεις λογιστικών εγγράφων, με σκοπό να αποκρύψει μια πληρωμή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς, για να αποφύγει ένα σεξουαλικό σκάνδαλο στο τέλος της προεδρικής του εκστρατείας το 2016;

Σε περίπτωση θετικής απάντησης από τους ενόρκους, τότε η προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ θα έπεφτε στο κενό, εφόσον ένας από τους δύο βασικούς υποψηφίους θα βρίσκεται υπό το σημαντικό βάρος μιας ποινικής καταδίκης. Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορούσε να ασκήσει έφεση και να εξακολουθεί να είναι υποψήφιος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές με αντίπαλο τον Τζο Μπάιντεν, οι οποίες θα γίνουν στις 5 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης