ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργός πολέμου Ισραήλ: Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν για 3 έως 5 χρόνια

Υπουργός πολέμου Ισραήλ: Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν για 3 έως 5 χρόνια
AP Photo/Jehad Alshrafi

«Τρία έως πέντε» εκτιμά ότι θα διαρκέσει ο πόλεμος στη Γάζα, ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ, Γκάντι Άιζενκοτ «για μια σταθεροποίηση και για να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση εκεί». 

«Όποιος λέει ότι θα διαλύσουμε μερικά τάγματα στη Ράφα και μετά θα επιστρέψουμε τους απαχθέντες σπέρνει μια ψευδαίσθηση – αυτό είναι ένα πολύ πιο περίπλοκο γεγονός» φέρεται να είπε ο Άιζενκοτ, σύμφωνα με το Ισραηλινό Στρατιωτικό Ραδιόφωνο, το οποίο επικαλέστηκε το al jazeera.

Israel, Gaza, Gadi Eisenkot

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ, Γκάντι Άιζενγκοτ

AP Photo/ Tsafrir Abayov

Χανέγκμπι: «Θα χρειαστούν επτά μήνες»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, Τσάχι Χανέγκμπι σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση Kan, από την πλευρά του, δήλωσε ότι ο πόλεμος ενδέχεται να συνεχιστεί για άλλους επτά μήνες, μέχρι να πετύχει το Ισραήλ τον στόχο του «να καταστρέψει τη Χαμάς».

«Η νίκη για εμάς σημαίνει να καταστρέψουμε τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς, να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους και να διασφαλίσουμε ότι στο τέλος του πολέμου δεν θα υπάρχουν πλέον απειλές προερχόμενες από τη Γάζα» συνέχισε.

«Εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια του Ισραήλ, αλλά δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε τη Γάζα» διευκρίνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ