ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Ερευνες στα γραφεία υπαλλήλου σε Βρυξέλλες, Στρασβούργο για ρωσική προπαγάνδα - Σύνδεση με ΑFD

ΕΕ: Ερευνες στα γραφεία υπαλλήλου σε Βρυξέλλες, Στρασβούργο για ρωσική προπαγάνδα - Σύνδεση με ΑFD

Ο  Γερμανός ευρωβουλευτής  του ακροδεξιού κόμματος AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) Μαξιμίλιαν Κρα. Δύο σύμβουλοί του ερευνώνται από τις αρχές του Βελγίου: Ο ένας για κατασκοπεία υπέρ του Πεκίνου και ο άλλος για διάδοση ρωσικής προπαγάνδας.

AP Photo/Jean-Francois Badias,

Ερευνα της βελγικής αστυνομίας σε σχέση με ενδείξεις για προώθηση της ρωσικής προπαγάνδας έγινε στα γραφεία του Γκιγιόμ Π. στις Βρυξέλλες, το Στρασβούργο, αλλά και στο σπίτι του στην βελγική πρωτεύουσα, σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης Der Spiegel και De Tijd.

Όπως επισημαίνεται, ο Γκιγιόμ Π. εργαζόταν για τον Γερμανό ευρωβουλευτή Μαξιμίλιαν Κρα του ακροδεξιού κόμματος AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) και τώρα εργάζεται για τον Μαρσέλ ντε Γκράαφ, τον Ολλανδό ευρωβουλευτή του επίσης ακροδεξιού «Φόρουμ για τη Δημοκρατία».

Ο Γκιγιόμ Π. εργάστηκε στο παρελθόν για χρόνια στο γαλλικό κόμμα Rassemblement National (RN-Εθνικός Συναγερμός).

Να υπενθυμίσουμε πως ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Μαξιμίλιαν Κρα παραιτήθηκε λίγες μέρες νωρίτερα (22/5) από το ομοσπονδιακό εκτελεστικό συμβούλιο του κόμματος, υπό το βάρος της κριτικής που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στην εφημερίδα La Repubblica ό,τι «δεν ήταν όλοι οι άνθρωποι των SS εγκληματίες».

Στομεταξύ στις αρχές Μαίου διατάχθηκε άλλη έρευνα από την ομοσπονδιακή εισαγγελία στο γραφείο του Μαξιμίλιαν Κρα στις Βρυξέλλες - μετά την σύλληψη συνεργάτη του με την υποψία της κατασκοπείας υπέρ της Κίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ