ΚΟΣΜΟΣ

Μαγιόρκα: Δεν είχε άδεια λειτουργίας για την ταράτσα το κλαμπ που κατέρρευσε

Μαγιόρκα: Δεν είχε άδεια λειτουργίας για την ταράτσα το κλαμπ που κατέρρευσε

Το κτήριο, η ταράτσα του οποίου κατέρρευσε στη Μαγιόρκα

AP Photo/Francisco Ubilla

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το κλαμπ στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας, του οποίου η ταράτσα κατέρρευσε την περασμένη Τετάρτη (23/5), κοστίζοντας τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. 

Ειδικότερα, ο δήμαρχος της πόλης έκανε γνωστό ότι δεν είχε άδεια προκειμένου να εξυπηρετεί επισκέπτες και επισκέπτριες στην ταράτσα του.

«Η ταράτσα δεν είχε άδεια λειτουργίας ούτε το εστιατόριο άδεια κατάληψης της ταράτσας» δήλωσε την Τρίτη (28/5) στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Χάιμε Μαρτίνεθ Γιάμπρες, αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο αρκετών εκθέσεων του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το δυστύχημα.

Ο Μαρτίνεθ Γιάμπρες είπε πως η προκαταρκτική έρευνα κατέληξε πως το δυστύχημα προκλήθηκε από υπερβολικό βάρος μεγάλου αριθμού ανθρώπων στην ταράτσα, η οποία είχε ανακαινιστεί χωρίς την απαιτούμενη άδεια από τον Δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 21 άνθρωποι βρίσκονταν στην ταράτσα όταν κατέρρευσε το κτήριο, ενώ τα θύματα του ατυχήματος ήταν δύο Γερμανίδες τουρίστριες, μια Ισπανίδα σερβιτόρα με καταγωγή από τη Σενεγάλη και ένας Σενεγαλέζος.

«Κανένας δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί πάνω», είπε ο Γκαρθία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ