ΚΟΣΜΟΣ

Απογοητευμένοι Ρεπουμπλικάνοι προτείνουν ως ανεξάρτητο βουλευτή πρώην αξιωματούχο της CIA

Απογοητευμένοι Ρεπουμπλικάνοι προτείνουν ως ανεξάρτητο βουλευτή πρώην αξιωματούχο της CIA
@evan_mcmullin/twitter

Οι Ρεπουμπλικάνοι που αισθάνονται απογοητευμένοι με την επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως υποψηφίου του κόμματος τους για τις προεδρικές εκλογές σχεδιάζουν να προτείνουν έναν εναλλακτικό συντηρητικό υποψήφιο, τον Έβαν ΜακΜάλιν, πρώην ανώτερο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και πρώην αξιωματούχο της CIA.

Ο ΜακΜάλιν επικρίνει συχνά τον Τραμπ σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας πως είναι αυταρχικός, πως στηλίτευσε την στάση του για τα ατομικά δικαιώματα ενώ υπογράμμισε και την άρνησή του δώσει στην δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις.

Μια ανάρτηση στις 7 Μαΐου σε ένα λογαριασμό στο Twitter που έφερε το όνομα του, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ότι ανήκει στον ΜακΜάλιν έγραφε: «Η εναντίωση στον Ντόναλντ Τραμπ συνιστά να τοποθετείς τις αρχές σου πάνω από την εξουσία, μια αρετή που κάποιοι στην Ουάσιγκτον πολύ γρήγορα εγκαταλείπουν», φέροντας την ετικέτα: #ΠοτέΤραμπ.

Όπως ο Τραμπ, όμως, έτσι και ο ΜακΜάλιν δεν έχει ποτέ εκλεγεί σε δημόσιο αξίωμα. Υπηρέτησε πολύ πρόσφατα ως επικεφαλής του τομέα χάραξης πολιτικής στην Ρεπουμπλικανική διάσκεψη της Βουλής των Αντιπροσώπων και έχει εργαστεί στο Κογκρέσο. Πρωτύτερα εργάστηκε για 11 χρόνια ως υπεύθυνος επιχειρήσεων για την CIA.

«Η Ρεπουμπλικανική διάσκεψη της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει μηδενική γνώση των προθέσεων του», ανέφερε ο εκπρόσωπος της διάσκεψης Νέιτ Χόντσον.

Το δίκτυο MSNBC φιλοξένησε τον Τζο Σκαρμπόρουθ, πρώην Ρεπουμπλικάνο βουλευτή, ο οποίος επικαλούμενος πολλαπλές πηγές, τόνισε πως ο ΜακΜάλιν θα θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος συντηρητικός υποψήφιος και θα ανακοινώσει την απόφαση του τη Δευτέρα. Πρόσθεσε ακόμη πως ο ΜακΜάλιν έχει την υποστήριξη βασικών Ρεπουμπλικάνων δωρητών.

Αναμένεται να βγει ωστόσο και η επίσημη ανακοίνωση από το κόμμα, που θα επιβεβαιώνει ή θα διαψεύδει τις πληροφορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ