Προκαλεί ξανά ο Μίτσκοσκι: Η «Μακεδονία» είναι Ευρώπη - Πληρώνει βαρύ τίμημα λόγω των γειτόνων της
Επιμένει να μην αποκαλεί με το επίσημο όνομα την Βόρεια Μακεδονία ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και νέου πρωθυπουργού της χώρας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.
Κατά τη γνωστή τακτική του ο Μιτσκόσκι επέμεινε να αποκαλεί «Μακεδονία» τη χώρα του κάνοντας μάλιστα και παράπονα για το γεγονός ότι όπως είπε, έχει μείνει στον προθάλαμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πάνω από δυόμισι δεκαετίες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, διερωτήθηκε με πικρία πώς είναι δυνατόν η ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας του να προκαλεί τη μεγάλη προσοχή της ελληνικής και ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και να μην υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την «άνευ όρων», όπως τη χαρακτήρισε αναμονή της χώρας στον προθάλαμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πάνω από δυόμισι δεκαετίες.
«Είναι ενδιαφέρον πώς μία ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να στρέψει την προσοχή ολόκληρης της ελληνικής και ευρωπαϊκής κοινής και η άνευ αρχών αναμονή της χώρας μας στον προθάλαμο αναμονής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περισσότερες από δυόμισι δεκαετίες, με υψηλό τίμημα να μην σχολιάζεται ούτε να αποτελεί οποιοδήποτε αντικείμενο ενδιαφέροντος» ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, μιλώντας σε πανηγυρική εκδήλωση στην πόλη Στρούγκα, για τους εορτασμούς σχετικά με την ημέρα των αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου.
«Γνωρίζω πολύ καλά επίσης τις αντικειμενικές αδυναμίες των θεσμικών οργάνων της χώρας, με την παρουσία της διαφθοράς και την πλήρη ανικανότητα της απερχόμενης κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αλλά η Μακεδονία πληρώνει βαρύ τίμημα λόγω των παρεμποδίσεων από τη μεριά των γειτόνων της, παρόλο που μοιραζόμαστε και αξίζουμε το κοινό ευρωπαϊκό όνειρο που είναι ο κοινός μας στόχος» πρόσθεσε ο Μίτσκοσκι.
«Με την παρατεταμένη αναμονή μας στον προθάλαμο (της ΕΕ) πλήττεται η αξιοπρέπειά μας. Πλήττεται επίσης η αυτοπεποίθηση και η συλλογική μας αυτοδιάθεση. Βέβαια, αυτό που λέω δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπω αυτό το όνειρο, γιατί και η Μακεδονία είναι Ευρώπη και διεκδικεί το δικαίωμα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ακόμη ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.