ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: «Όχι» της δικαιοσύνης στην έφεση της βρεφοκτόνου Λούσι Λέτμπι

Η 33χρονη Λόυσι Λέτμπι 

Cheshire Constabulary via AP

Στην απόρριψη της έφεσης που είχε καταθέσει η 34χρονη Βρετανίδα νοσηλεύτρια Λούσι Λέτμπι, κατά της καταδίκης της για τον φόνο επτά νεογνών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων έξι, προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 24 Μαΐου Βρετανικό δικαστήριο.

Η νοσηλεύτρια που κρίθηκε πέρυσι ένοχη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, για τον φόνο πέντε νεογέννητων αγοριών και δύο νεογέννητων κοριτσιών στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Countess of Chester στη βόρεια Αγγλία, κατά την σύντομη ακροαματική διαδικασία κατέθεσε τέσσερα επιχειρήματα.

Μεταξύ αυτών που έφερε ως επιχείρημα η Λέτμπι ήταν ότι ο δικαστής είχε εσφαλμένα απορρίψει αιτήματά της στη διάρκεια της δίκης.

Στη διάρκεια της σύντομης ακροαματικής διαδικασίας την Παρασκευή (24/5), το Εφετείο απέρριψε την έφεσή της. Δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες της υπόθεσης στη δημοσιότητα για νομικούς λόγους.

Τον επόμενο μήνα η Λέτμπι πρόκειται να δικαστεί εκ νέου για απόπειρα ανθρωποκτονίας νεογνού σε δικαστήριο του Μάντσεστερ.

Πρόκειται για την πιο σοβαρή υπόθεση κατά συρροήν δολοφόνου στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας. Η φονική δράση της 34χρονης κράτησε για ένα χρόνο, από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016.

Η έρευνα της αστυνομίας του Τσέσαϊρ για την υπόθεση ξεκίνησε λόγω του αδιανόητα συχνού αριθμού των θανάτων βρεφών στο νοσοκομείου όπου εργαζόταν η Λέτμπι και κράτησε δύο χρόνια, με τη συμμετοχή πάνω από 70 αστυνομικών και λοιπού πολιτικού προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιβολή ισόβιας κάθειρξης από δικαστήριο του Μάντσεστερ στην κατά συρροή βρεφοκτόνο, και μάλιστα δίχως τη δυνατότητα αποφυλάκισης, είναι πολύ σπάνια στο αγγλικό δίκαιο και κρίνεται ανάλογη με τη φρίκη που προκαλεί αυτή η υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης