ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Ανησυχητικό ότι το Ισραήλ έκοψε τη ζωντανή μετάδοση του AP για τη Γάζα

Ο Λευκός Οίκος.

AP Photo

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε σήμερα «προφανώς ανησυχητικό» το γεγονός ότι το Ισραήλ έκοψε την απευθείας μετάδοση εικόνας του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP) για τη Γάζα.

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει την αναφορά σύμφωνα με την οποία το Ισραήλ κατέσχεσε εξοπλισμό από το Associated Press, δήλωσε η Καρίν Ζαν-Πιέρ, την ώρα που το Ισραήλ κατηγορεί το AP ότι παραβιάζει νόμο που ψηφίστηκε στις αρχές του Απριλίου και επιτρέπει την απαγόρευση της μετάδοσης ξένων μέσων ενημέρωσης που θίγουν την ασφάλεια του κράτους.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι οι δημοσιογράφοι έχουν την ικανότητα και το δικαίωμα να κάνουν τη δουλειά τους.

Οι Ισραηλινοί έκλεισαν το live feed του Associated Press και κατάσχεσαν τον εξοπλισμό του

Iσραηλινοί αξιωματούχοι κατάσχεσαν κάμερα και εξοπλισμό του Associated Press στο νότιο Ισραήλ την Τρίτη, κατηγορώντας τον ειδησεογραφικό οργανισμό ότι παραβίασε τον νέο νόμο για τα μέσα ενημέρωσης παρέχοντας εικόνες στο Al Jazeera.

«Το δορυφορικό κανάλι του Κατάρ είναι μεταξύ χιλιάδων πελατών που λαμβάνουν ζωντανές ροές βίντεο από το AP και άλλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς» υποστηρίζει το Associated Press.

Το AP κατήγγειλε την κίνηση, αναφέροντας ότι «το Associated Press καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης να κλείσει το live feed που μεταδίδει εδώ και πολλά χρόνια εικόνες από τη Γάζα και να αρπάξει εξοπλισμό AP», δήλωσε η Lauren Easton, αντιπρόεδρος εταιρικής επικοινωνίας του ειδησεογραφικού οργανισμού. «Το κλείσιμο δεν βασίστηκε στο περιεχόμενο της ροής, αλλά μάλλον σε μια καταχρηστική χρήση από την ισραηλινή κυβέρνηση του νέου νόμου για τους ξένους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της χώρας. Προτρέπουμε τις ισραηλινές αρχές να επιστρέψουν τον εξοπλισμό μας και να μας επιτρέψουν να επαναφέρουμε αμέσως τη ζωντανή ροή μας, ώστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε αυτή τη σημαντική οπτική δημοσιογραφία σε χιλιάδες μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης