ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Θα αναζητήσουμε με την Ελλάδα συμφωνίες σε θέματα κοινού συμφέροντος

Ερντογάν: Θα αναζητήσουμε με την Ελλάδα συμφωνίες σε θέματα κοινού συμφέροντος

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

AP Photo/Khalil Hamra

Μετά τις αντεγκλήσεις με αφορμή τη Γενοκτονία των Ποντίων και τις ανιστόρητες τουρκικές αιτιάσεις, ο Ταγίπ Ερντογάν επανέρχεται στο θετικό κλίμα, μιλώντας για νέα σελίδα στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, τις οποίες όμως επιχειρεί να απομονώσει από το διεθνές πλαίσιο τους.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως: «Η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη χώρα μας ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Μητσοτάκης αποτέλεσε την τελευταία ένδειξη της βούλησής μας να ανοίξουμε μία νέα σελίδα στις σχέσεις μας. Είμαστε ευχαριστημένοι από την ανάπτυξη των σχέσεων μας με την Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση τρίτων μερών, στο πλαίσιο του δικαίου μεταξύ γειτόνων».

Ο Ταγίπ Ερντογάν μάλιστα πήγε ένα βήμα παρακάτω, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να αναζητήσει με την Ελλάδα συμφωνίες σε θέματα κοινού συμφέροντος. «Φυσικά δεν πρόκειται να λύσουμε όλα τα προβλήματα με ένα – δυο συναντήσεις. Η απόσταση που διανύσαμε με την Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για τις άλλες χώρες της περιοχής μας. Η Τουρκία δεν αφήνει χωρίς απάντηση το χέρι που της απλώνεται, δεν θα το αφήσει», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ