ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν κατά... Eurovision: Kρατήσαμε μακριά την Τουρκία από έναν θεσμό ντροπής

Ερντογάν κατά... Eurovision: Kρατήσαμε μακριά την Τουρκία από έναν θεσμό ντροπής

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

AP Photo/Burhan Ozbilici

Για τη Eurovision τοποθετήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους διαγωνιζόμενους «Δούρειους Ίππους της κοινωνικής διάβρωσης».

Ειδικότερα, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είχε δίκιο που απέκλεισε την Τουρκία από τον διαγωνισμό το 2012.

«Το πολιτικό και οικονομικό κόστος ενάντια στη νομιμοποίηση των διαστροφών αυξάνεται. Ένας από τους τομείς όπου η παγκόσμια επιβολή είναι πιο εμφανής είναι η πολιτική της κατάργησης των φύλων. Γίναμε για άλλη μια φορά μάρτυρες των διαστάσεων που έχει λάβει αυτό παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού της Eurovision που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα» είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Δούρειοι Ίπποι του κοινωνικού εκφυλισμού»

«Είναι σαφές ότι οι παράξενοι τύποι που παρουσιάζονται στους νέους ως πρότυπα υπό τον μανδύα της ελευθερίας είναι Δούρειοι Ίπποι του κοινωνικού εκφυλισμού. Έχει γίνει σχεδόν αδύνατο να συναντήσει κανείς έναν φυσιολογικό άνθρωπο με το ντύσιμο, τη συμπεριφορά και τα λόγια του σε τέτοιες διεθνείς εκδηλώσεις. Είναι πλέον αναγνωρισμένο από όλους ότι πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική. Συνειδητοποιούμε καλύτερα πόσο σωστή απόφαση πήραμε κρατώντας την Τουρκία μακριά από αυτή την ντροπή τα τελευταία 12 χρόνια. Θα συνεχίσουμε να παραμένουμε στην ίδια γραμμή».

Στο στόχαστρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκαν επίσης και οι δήμοι που πέρασαν στα χέρια της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, επειδή «στις δημοτικές τουριστικές εγκαταστάσεις επετράπη και πάλι η πώληση αλκοολούχων ποτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ