ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία: Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από ισχυρές αναταράξεις στην πτήση Λονδίνο - Σιγκαπούρη

Τραγωδία: Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από ισχυρές αναταράξεις στην πτήση Λονδίνο - Σιγκαπούρη

Αεροπλάνο της Singapore Airlines (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Michael Probst

Τραγωδία στον αέρα καθώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 30 τραυματίστηκαν από ισχυρές αναταράξεις στην πτήση Λονδίνο - Σιγκαπούρη που είχε απογειωθεί από το Χίθροου και το οποίο προσγειώθηκε ήδη στην Ταϋλάνδη.

Το Boeing 777-300ER με προορισμό τη Σιγκαπούρη μετά το περιστατικό εκτράπηκε προς το αεροδρόμιο Μπανγκόκ.

Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία.

Τα δεδομένα παρακολούθησης της πτήσης δείχνουν ότι την ώρα που βρισκόταν σε ύψος 11.280 μέτρων κάνει βουτά 1.830 μέτρων μέσα σε περίπου τρία λεπτά.

Σύμφωνα με τις Αρχές της Ταϊλάνδης περισσότερα από 10 ασθενοφόρα έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν στη μεταφορά περισσότερων από 20 τραυματισμένων επιβατών από το αεροδρόμιο στο νοσοκομείο.

«Η Singapore Airlines εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του νεκρού», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.

Η Singapore Airlines δήλωσε ότι «συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές της Ταϊλάνδης για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής βοήθειας» και ότι στέλνει μια ομάδα στην Μπανγκόκ για την παροχή πρόσθετης βοήθειας.

«Προτεραιότητά μας είναι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους», υπογραμμίζεται.

Οι αναταράξεις είναι συχνό φαινόμενοι σε πτήσεις, ωστόσο, σοβαρά περιστατικά όπως αυτό είναι σπάνια.

Μερικές φορές μπορεί να προβλεφθούν - και είναι γνωστό ότι οι πιλότοι επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ασυρμάτου για να δώσουν προειδοποιήσεις - αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί ξαφνικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ